Dagens Nyheter

23 sep. 2012

Nyhetsflödet söndag den 23 september

Jag tror på evangelisten Johannes vittnesbörd
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Jag är medveten om att varje ny generation måste ompröva, studera, fördjupa sin förståelse och tillämpning av Guds Ord. Bokstavstro utan reflektion och eftertänksam tillämpning förstelnar och förlorar attraktionskraft. Men grunden är bevarad respekt för Bibeln, fram för allt Johannesevangeliet med sin grundläggande klarsyn i allt som gäller vår frälsning."

Konsten att vända blad
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Konsten att vända blad. Något av det viktigaste i livet är att kunna låta saker passera. Allt har sin tid och när tiden är inne gäller det att äga modet och kraften att vända blad. Det handlar om att lämna allt som är tryggt, bekant och säkert för att gå in i det mest okända av allt, nämligen min egen morgondag. Kanske hatets och bitterhetens tid snart är över? Kanske dagen är nära då du villigt vänder blad i ditt liv och låter bitterheten vara kvar på föregående sida, uppgjort och avslutat. Du går då in i en ny fas där inget av detta skall få skriva fler meningar i historien om ditt liv."

Gnosticism, Jesus fru, Maria Magdalena, Da Vinci-bluffen mm
- Bengt Malmgrens blogg - "Ett litet papyrusfragment stort som ett kreditkort med koptisk text, troligen autentiskt och från 300-talet e.Kr. har utlöst en ny våg av spekulationer ang om Jesus eventuellt var gift. Jag noterar att talet om den svenska dagspressens sekularism och ointresse för trosfrågor är vida överdrivet med tanke på den publicitet som detta papyrusfragment som inte bevisar någonting (vilket också forskaren som upptäckt det, Karen King säger) fått. SydsvD DN AB Expressen SVT Dagen  NYTimes"

Inget vatten...
- Rapport från Kihlagård i Puerto Rico - "När vi vaknade i dag så upptäckte vi att vi inte hade något vatten alls i kranarna i huset. Jobbigt att vara utan vatten, man inser hur viktigt och värdefullt vattnet är för oss. Vi fick åka och köpa lite vatten att dricka och tvätta oss i för att sedan åka på gudstjänsten. Nu har vi kommit hem och vi har fått lite vatten av grannen. Det verkar vara något fel på motorn till vår vattentank och därför har inte vattnet fyllts på. Måste få tag på en hantverkare som kan fixa detta så snabbt som möjligt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar