Dagens Nyheter

28 sep. 2012

Nyhetsflödet fredagen den 28 september

Kyrklig politik
- Patrik Pettersson i Kyrkliga Ting - "Det är inget mindre än ett absolut mirakel att Evangeliet om Jesus Kristus har överlevt i två tusen år – trots de kyrkliga organisationerna. Inte tack vare – trots. Det var länge sedan församlingen var en gemenskap av troende, som delade livets nödtorft och mödor, som prisade Gud i jublade och uppriktig glädje. Den kyrkliga organisationen har gjort, och gör, vad den kan för att Kyrkans och troendegemenskapens lovsång ska tystna. Tystad av organisationens kärlek till sig själv. Den jublande och uppriktiga glädjens gemenskap (Apg 2:43-47) ges ingen plats eller betydelse. Den är ju inte politiskt kontrollerad eller definierad."

De lättkränkta styr debatten
- David Eberhard på Newsmill - "Just Behrang Miri som ville rensa ut gamla Tintinalbum fick visst backa, men det går tretton på dussinet av dessa lättkränkta moralens väktare. Och även när de förlorar en debatt blir effekterna långtgående. Därför rasar folk mot "rasistiska" glassar och tårtor.
Den moderna människan blir alltmer tolerant. Vi accepterar olika åsikter, olika religioner, olika utseenden och härkomster. Därför får vi inte göra dumheter. Som till exempel att läsa Tintinalbum. Det kan vara farliga grejer. Där finns ju gamla beskrivningar av människor som närmast kan synas obehagliga, för att inte säga, rasistiska. Professor Kalkyl är ju dessutom världens nidbild av en förvirrad professor. Snacka om fördomar. Och den skurkaktige greken har en stor näsa. Och sjömän världen över borde rasa. Man kan ju lätt få för sig att sjöfolk är lika alkade som Kapten Haddock."


Pastor Jansson och homosexualitet
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Jag som bibeltroende accepterar vad Guds Ord säger, nämligen att homosexualitet är ett onaturligt umgänge. Rom 1:26-27 Det verkar givetvis för de liberala som ovettigt, förlegat och förolämpande. Jag inser detta. Men i toleransen namn måste alla våga acceptera vad jag finner vara min övertygelse på samma sätt som jag aldrig får kränka någon människa för den samlevnadsform hon eller han väljer."  
  
Maria riskerar att dömas till döden
- Expressen - "BEIRUT. En 28-årig saudiarabisk kvinna, Maria, uppges gömma sig i Sverige undan saudiska myndigheter.
De vill ställa henne inför rätta för "brottet" att ha övergett islam och konverterat till kristendomen. Hon riskerar att dömas till döden i hemlandet."


Frälsningsarmén går in i fotbollsvärlden som en resurs
- Dagen - "Tre unga kanadensiska fotbollsspelare har tillbringat en vecka på Gotland. Spindeln i nätet är Frälsningsarmén i Visby. - Vi vill tillsammans med FFA vara en resurs för fotbollsklubbarna, säger Kjell Karlsten på Frälsningsarmén, till Dagen." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar