Dagens Nyheter

19 sep. 2012

Nyhetsflödet onsdag den 19 september

Sekularism som samhällsnorm
- Jacob Rudolfsson i Världen idag - "Under årets Almedalsvecka berörde ett av Svenska evangeliska alliansens (SEA) seminarier hur mycket åsiktspluralism som Sverige egentligen klarar av. Där pekade vi på att Sverige har gått från en normerande evangelisk-luthersk statskyrka till en normerande sekulär ideologi som dominerar vår kultur. Med detta följer en mängd outtalade förväntningar om hur man ska tänka. Religiösa övertygelser tenderar därför att exkluderas från offentligheten och förpassas till det privata."

Niklas Piensoho talar vid Riksdagens öppnande
Se och hör predikan i Dagen 
Läs predikan i Världen idag
Aftonbladet
: "Alla har syndat"
 Evangelikala kristna fördömer våldet och Muhammedfilm
- SEA:s hemsida - "World Evangelical Alliance, som representerar över 600 miljoner evangeliskt troende kristna över hela världen, med bland annat observatörsstatus vid FN, fördömer våldet där bland andra USA:s ambassadör i Libyen och andra har dödats som protest mot den nedsättande anti-muslimska filmen. Samtidigt slår WEA fast att det aldrig kan finnas något berättigande av det våld som har kostat livet på ambassadpersonal, vilka är avgörande för att bygga ömsesidig förståelse i internationella relationer. WEA uppmanar därför kristna och muslimer att tillsammans verka för ett sansat klimat i denna laddade atmosfär"

Finlandsfärjan blev en kristen ungdomskonferens
- Världen idag - "En Finladskryssning omvandlad till en intensiv ungdomskonferens. Det är vad elev- och studentorganisationen Ny generation anordnade den gångna helgen för att fira tio år.
Vid sextiden på fredagskvällen lättade Silja Galaxy ankar från Värtahamnen i Stockholm. Under ett dygn förvandlades färjan till en kompakt och intensiv ungdomskonferens: Båten 2012. Kvällen inleddes med ett möte där Joakim Lundqvist predikade om vikten av att leva i helighet för Gud
."

Kampen om den muslimske identitet
- Kristeligt Dagblad - "Islamiske ekstremister bruger Muhammed-film til at øge presset på mere moderate kræfter.
Mens den amerikanskproducerede film om profeten Muhammed på overfladen er et udtryk for reel vrede i brede muslimske kredse, bliver den også brugt som et redskab af de mere radikale kredse til at øge presset på de konsensussøgende islamister, som det arabiske forår har bragt til magten."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar