Dagens Nyheter

11 sep. 2012

Nyhetsflödet tisdag 11 september

Att vara normal eller inte vara normal det är frågan
- Bengt Malmgrens blogg - "I dagens SvD intervjuas prästen i Växjö som “kommit ut” som transvestit. En del har kommenterat det på bloggarna, bl.a. prästkollegerna Karin Långström Vinge och Håkan Sunnliden.Karin Långström Vinges vision för framtiden är klar: Att man om tio år inte ens skall höja på ögonbrynen åt sådant, för då tycker alla det är normalt....
Om normen är att man är är normal om man tycker att det onormala är normalt, om jag då inte tycker så, är jag då onormal? Eller..
"

Vi vill ha allt - hela världen   
- Anna Sophia Bonde i Dagen - "Också vår tids upptagenhet vid sex är ett slags girighet. Vi nöjer oss inte längre med en man, en fru (why be dull?) utan vill kunna experimentera, utforska gränser. Vi vill att våra egenheter ska accepteras av omgivningen, ja, än mer: att de inte längre ska betraktas som egenheter. Allt fler beteenden verkar rymmas under paraplybegreppet "mänskliga rättigheter".
Det där gäller förresten inte bara sex, att vi ständigt blir mer toleranta - eller avtrubbade, hur man nu vill se det. Vi fostras till att aldrig egentligen ha några moraliska synpunkter på hur andra lever. Och då kan vi ju samtidigt kräva att ingen ska ifrågasätta vår egen livsstil, våra val."

Får man kritisera islam?
- Stefan Swärd i Världen idag - "Det är inte ett främjande av religionsfrihet att vilja dämpa och tona ned kritiken mot islam. Bland annat länder som Sudan, Saudiarabien och Iran tillämpar dödsstraff mot dem som lämnar islam. I andra länder kan det bli långvariga fängelsestraff eller tortyr. Det handlar till exempel om Pakistan, Afghanistan, Irak och Jemen.
Denna praxis har sin grund i vad profeten Muhammed har sagt.
I arbetet bland muslimer i Sverige möter vi en liknande typ av praxis. Muslimer i vårt land som konverterar till kristen tro utsätts för hot, social utfrysning, förföljelser och misshandel av andra muslimer. Det här måste man våga prata om och lyfta fram, utan att bli anklagad för att ägna sig åt rasism och främlingsfientlighet. Islam är ingen folkgrupp, det är en religion. Det är inte rasism att kritisera förtryck av människor som uppkommer som en följd av religion
."

Behov for modig lederskap
- Skaperkraft - "Kirke-Norge må våge en uhildet gjennomgang av hvordan vi bruker ressursene og hvordan slagkraften er for å nå våre mål."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar