Dagens Nyheter

8 sep. 2012

Nyhetsflödet lördag 8 september

Ulf Ekman: Ett extraordinärt år
- Ulf Ekman på Livets Ords hemsida - "Jag tror många människor kommer att möta Gud i vårt land. Oavsett negativa tecken och företeelser och ett stort sekulärt inflytande, kan man aldrig marginalisera eller tränga bort Gud från vårt samhälle. Hur mycket människor än försöker! Tvärtom, i tider av andlig torka och kris kommer han sin församling till hjälp och når ut till alla dem som ännu inte känner honom. Jag tror att vi har mycket att se fram emot av andlig skörd, både i Sverige och ut över världen."


Våga ta ställning
- Ruth Nordström i Världen idag - "De flesta kristna i västvärlden i dag riskerar inte särskilt mycket för att stå upp för sin kristna övertygelse. Det faktum att miljontals kristna tvingats fly från Mellanöstern eller att kristna bröder och systrar riskerar sina liv för sin tro i Kina känns väldigt avlägset för en Medelsvensson i vardagen. Vi intalar oss att vi lever i ett fritt land, och inser inte att religionsfriheten håller på att inskränkas dramatiskt i många avseenden i Europa, så även i Sverige. Det är inte särskilt länge sedan pastor Åke Green faktiskt dömdes till fängelse av svenska domstolar för att ha hållit en predikan och citerat ur Bibeln. Högsta domstolen medgav att hade det inte varit för Europakonventionens vidsträckta regler om samvetsfrihet och religionsfrihet, hade han även av HD dömts till fängelse för sin predikan. De enorma inskränkningarna i religionsfriheten som den nya skollagen har medfört, har vi ännu inte sett alla konsekvenser av."

Försäljning av "Välsignat vatten" stoppas
- Ännu en artikel om Frälsningsarméns välsignade vatten. Denna gång från Expressen -
"Frälsningsarmén stoppar försäljningen av "välsignat vatten" på flaska. Anledningen är att försäljningen inte varit förankrat i organisationsledningen.
– Vi tycker att det är tråkigt. Det hade kunnat bli en bra inkomst för att hjälpa andra människor, säger Christer Eklöf, kårledare i Örnsköldsvik
."

 Lättlurad?
- Fra Josteins blogg- "Et barn er lettere å lure enn en voksen – det er i hvert fall noe vi voksne liker å tenke – og det har faktisk bibelsk belegg: Det brukes som et argument for vekst i Kristi kropp:
    Så skal vi ikke lenger være umyndige småbarn, ikke la oss kaste hit og dit og drive omkring ved hvert eneste vindpust av ny lære, så vi blir et bytte for menneskers falske spill og listige, forførende knep. (Ef 4:14)
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar