Dagens Nyheter

3 sep. 2012

Nyhetsflödet måndag 3 september

Den kristna tron behöver försvaras
- Stefan Gustavsson i Hemmets Vän -"I Sverige har den kristna tron funnits i mer än tusen år och den var länge den dominerande tron. Det innebar förstås att den inte behövde försvaras och motiveras på samma sätt. Apologetiken hamnade därmed på undantag. När upplysningstänkandet och den efterföljande sekulariseringen slog igenom stod allt för många kristna vapenlösa. I den intellektuella kampen under andra hälften av 1900-talet har den kristna församlingen i allt för hög grad lämnat walk over."

Skolplikten - en förlegad ordning
- Inblick - "Skola var en tillfällig utbildningslösning för industrisamhället. Med dagens höga utbildningsnivå tillsammans med internet är skola bara en utbildningsform bland andra. Rätten till hemundervisning angår alla och är en självklar rättighet i moderna demokratier. – Har man väl prövat hemundervisning ser man snabbt fördelarna. Svenska politiker har tyvärr mycket fördomar och ogrundade åsikter i frågan, säger hemskoleföräldern och nu i exil på Åland boende Jonas Himmelstrand, till Inblick." 

Anthony Flew – ateismens mardröm
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Anthony Flew – ateismens mardröm. Anthony Flew var en av världens främsta galjonsfigurer för ateisterna. När han 2007 kom ut med boken There is a God – Det finns en Gud var hans egen bekännelse: ”Jag var tvungen att gå dit bevisningen leder”. Anthony Flew var inte vilken ateist som helst. I decennier var han en dominerande personlighet i religionsfilosofi och han var bland de mest inflytelserika ateistiska filosoferna."

Pinsepastor skal preke for konge og regjering
- Korsets Seier - "Niklas Piensoho leder gudstjenesten som åpner den svenske riksdagen etter sommerferien.
18. september åpner Riksdagen, svenskenes svar på Stortinget, sitt arbeid etter sommerpausen, og som vanlig skjer det med en gudstjeneste i Storkyrkan i Stockholm.
Denne høsten er det Niklas Piensoho, pastor i Sveriges største pinsemenighet Filadelfiakyrkan i Stockholm, som skal preke under åpningsgudstjenesten
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar