Dagens Nyheter

25 sep. 2012

Nyhetsflödet tisdag den 25 september

Ska fransk satir rädda yttrandefriheten?
- Dick Erixon i Världen idag - "När legendariska komikerna i Monty Python gjorde filmen "Life of Brian" uppfattades den som ett hån mot Jesus. Men det ansågs att kristna måste tåla satir. Yttrandefriheten gäller också dem som vill driva med och förlöjliga religiösa personligheter och symboler.
Men när det gäller islam ska tydligen andra regler gälla. Massmedier beklagar att Google, som äger YouTube, inte stoppar och censurerar filmen "Innocence of muslims" som driver med profeten Muhammed. Plötsligt är det inte längre okej att driva med religiösa personer. Medier har gång på gång jämställt filmmakare med mördare. Svenska Dagbladet skrev över hela förstasidan "Extremisterna triggar varandra
".

Det är trots allt bättre med krigsskador än liggsår
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Jag är ingen pastor. Jag är en major. Detta är ingen församling. Detta är en förläggning. Vi har ingen föreställning. Vi beordrar uppställning. De är alla här: Lovsångarna i luftartilleriet, evangelisterna i gerillatrupperna, herdarna i saniteten, bedjarna i flygvapnet, lärarna i pansardivisionen. Kriget rasar runt oss. Gudstjänsten är samling för spridning. Inspiration till mission. Vi är inte patienter men soldater. Det är trots allt bättre med krigsskador än liggsår."

Fotboll för alla med "frälsis"
- Hela Gotland - "På söndag bjuder FC Gute, i samarbete med Frälsningsarmén, in till ett event i Oscarssalen. Då presenteras det globala projektet "Football for all". "Football for All? (FFA) vill med idrotten som redskap rekrytera ungdomar från utsatta miljöer till ett holistiskt program som utmanar och motiverar dem till positiv utveckling" står det i programförklaringen."

Jøder i Malmø omtalt i israelsk presse
- Norge idag - "Den vanskelige situasjonen for de svenske jødene i Malmø har fått stor omtale i israelsk presse. I en større artikkel i avisen "Jerusalem Post" står det: "Danske jøder til Malmø på solidaritetsreise".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar