Dagens Nyheter

11 okt. 2013

Nyhetsflödet fredag den 11 oktober

Fredag den 12 oktober

Jungfrufödelsen och Jackelén
- Martin Lembke i Kyrkans Tidning - "Efter att ha lyssnat på utfrågningen i Gottsunda kyrka av ärkebiskopskandidat Antje Jackelén kommer jag återigen att tänka på detta antika drama. ”Tar man jungfrufödelsen som en biologisk fråga så har man faktiskt missat hela poängen”, svarade Lundabiskopen när hon blev ombedd att förklara i vilken mening hon anser att Jesus är Guds son. Vad jungfrufödelsen egentligen handlar om, fortsatte hon, är att evangelisten Lukas med hjälp av ”mytologiskt språk”, som användes på ett liknande sätt även i andra antika sammanhang, ville framhäva det unika med Jesu födelse."

Riksdagsman ifrågasätter RFSU i skolan
- Dagens Nyheter - "En motion av den kristdemokratiska riksdagsledamoten Annelie Enochson väcker debatt i sociala medier. Motionen ifrågasätter RFSU:s undervisningsmetoder i skolan och predikar för ett utökat lärande om "hållbar samlevnad" och mindre fokus på "sextekniker".

Annelie Enochson (KD) skrev motionen den 2 oktober. Hon ifrågasätter både det inflytande Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, har i svenska skolan och på vilket sätt de bedriver undervisningen.
"Tyvärr har skolan blivit en arena för RFSU och RFSL och de tar sig friheter att intervenera sitt sexbudskap i en omfattning som jag tror det flesta föräldrar inte skulle samtycka till"
Kritiserer Israel, men overser slakting av kristne
- Israel Today - "Raymond Ibrahim forteller om hvordan verdens nasjoner fullstendig ignorerer muslimenes forfølgelse og drap av kristne, men er besatt av å kritisere Israel.
Raymond Ibrahim, førsteamanuensisstipendiat og forfatter av bestselgeren Crucified Again, kan fortelle at det gjennom lengre tid har det foregått muslimsk slakting av «ikke-muslimske vantro» i Kenya, Nigeria, Marokko og Pakistan uten at verdens nasjoner bryr seg.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar