Dagens Nyheter

12 okt. 2013

Nyhetsflödet lördag den 12 oktober

Lördag den 12 oktober

Bra om Bibelns ofelbarhet och gamla testamentets trovärdighet
- Stefan Swärds blogg - "Att läsa tidskriften Keryx är ljuv musik för oss som vill försvara bibeltro, bibelns ofelbarhet och historisk kristendom.
I senaste numret har prästen i Svenska kyrkan och doktoranden i gamla testamentets exegetik Karl-Henrik Wallerstein skrivit en utmärkt essä om ”En kritisk undersökning av bibelkritiken mot Gamla testamentet”....
...Han visar på ett bra sätt att bibelkritiken och den historisk-kritiska metoden är ett barn av sin tid, en följd av upplysningstänkandet och moderniteten. Människan blir centrum och inte Gud och inte uppenbarelsen.
Det handlar inte om vetenskap eller inte utan det handlar om vilken världsbild man utgår ifrån. Ett slutet naturalistiskt universum med ett slutet orsak-verkan-samband, eller ett öppet universum, och att det ingår i verklighetsbilden att det finns en Gud som talar och som uppenbarar sig i mänsklighetens historia.
"

”RFSU har för stort inflytande”
- Världen idag - "Annelie Enochson, riksdagsledamot för Krist-demokraterna, går i en ny riksdagsmotion till attack mot RFSU:s stora inflytande över sexualundervisningen i skolan. Och på samma sätt som när Enochson tidigare kritiserat organisationen, väljer partiet att markera att man inte står bakom skrivelsen."

Folkekirken beskyldes for at afkristne Danmark
- Kristeligt Dagblad - "Tidligere præster mener, at sekulariseringen af folkekirken påvirker hele samfundet. "Hvis folk oplever, at kirken ikke står på mål for sit eget budskab, bliver den ligegyldig," lyder det fra Præsteforeningen.
En voksende sekularisering af folkekirken påvirker hele samfundet, mener tidligere præster.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar