Dagens Nyheter

28 okt. 2013

Nyhetsflödet måndag den 28 oktober


Försoningens viktigaste innebörd – att bli frälst inför evigheten
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Bibeln är mycket tydlig med att det finns en himmelsk härlighet som väntar alla dem som tagit emot Jesus som Frälsare. Men det finns också en fruktansvärd verklighet som är den himmelska härlighetens motsats. Matteusevangeliets 25:e kapitel ger en allvarlig och skrämmande bild av evighetens dom. Det som orsakar bedömningen gör att vi alla inser att vi är helt beroende av nåd om vi en gång ska välkomnas i den himmelska härligheten.
Orsaken till att många har svårt att tro och förstå evighetens allvar är det faktum att kristen tro i Europa ofta saknar djupare kontakt med de andliga verkligheterna i livet här och nu. Evighetsperspektivet klarnar när den andliga verklighet som Bibeln skildrar för vårt liv här och nu, studeras och predikas. Karismatisk kristendom gör oss medvetna om evighetsperspektivet.
"

Ett hörande hjärta
- Hans Weichbrodt i Världen idag - "I den utmanande tid vi lever i tror jag det är viktigare än någonsin att vi håller fast vid de värderingar och den livshållning som lyser igenom i Daniels bok.
Profeten Daniel och hans bok har inspirerat miljontals människor genom flera tusen år. Mannen som höll fast vid tron på Israel Gud fast han i tonårs­åldern tvingades från hemmaplan i Jerusalem till bortaplan i Babel, har fått bli en förebild för troende genom alla tider sedan dess. Daniels ståndaktighet, passion, ödmjukhet, trohet, uthållighet och skärpa gör honom lika aktuell som inspirationskälla för oss i dag som någonsin förr.
"

Hur är Equmeniakyrkans teologi?
- Thomas Forslin, Claes-Göran Bergstrand och Lars-Göran Berg i Dagen - "Vi ser med sorg och smärta en väckelsetradition som har tappat den evangeliska tråden. Det skriver företrädare för Nätverket för klassisk baptism och kristen tro i en kritik av Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan, och hennes teologi.
En predikant som förnekar Jesus försoningsgärning på korset, Guds allmakt liksom behovet av frälsning och omvändelse släpps normalt sett inte fram i predikstolen. I Equmeniakyrkan blir man utsedd till kyrkoledare i stället. Vi ser med sorg och smärta en väckelsetradition som har tappat den evangeliska tråden.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar