Dagens Nyheter

20 okt. 2013

Nyhetsflödet söndagen den 20 oktober


Följa sin egen komapss
-Marcus Birro i Expressen - "Sverige har under flera år lösgjort sig från givna och grundläggande sanningar om livets okränkbara värde, om solidaritet och om brott och straff. Resultatet har blivit ett samhälle där varje enskild individ känner sig fri och manad att följa sin egen kompass. Alltså rusar vi alla runt i skogen, övertygade om att vår darrande nål är den som visar rätt.
Att Gud, genom Jesus, är enda vägen vill vi inte höra talas om. På något sätt har vi satt likhetstecken mellan kristen tro och otidsenliga dogmer. Som om vi skulle vara de första människorna att klara oss utan Gud.- Vilket misstag det är.
"


Europa i kris - finns det hopp om en bättre framtid?
- SEA:s hemsida - "Finns det hopp för Europa? Vi vet hur den ekonomiska krisen har satt klorna i kontinenten och hur arbetslöshet, främlingsfientlighet och enorma budgetunderskott är vardag för många européer. I Sverige har vi klarat oss relativt väl, men om vi blickar ut över Europa så ser vi ökande motsättningar mellan syd och nord och inom många länder. SEA:s Daniel Ringdahl rapporterar från Europeiska Evangeliska Alliansens generalsamling i Nederländerna 7-11 oktober."

Otydligheten förtydligad
- Stefan Gustavsson i Världen idag - "Valet av ny ärkebiskop har föregåtts av intensiv debatt om kristen tro. En av frågorna till ärkebiskopskandidaterna handlade om ifall Jesus ger en bättre bild av Gud än Muhammed. Mumlandet till svar tvingade Antje Jackélen till ett förtydligande som finns på Svenska kyrkans hemsida: Vi och "de andra" – ett kristet perspektiv.
Problemet är att det som förtydligas är otydligheten.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar