Dagens Nyheter

19 okt. 2013

Nyhetsflödet Lördag den 19 oktober


Angreppen utifrån: 7. Socialismen
Bength Gustafsons blogg - "Socialismen som en gudlös ism har haft ett avgörande inflytande över vårt land och folk under en stor del av 1900-talet och in på 2000-talet. Konsekvenserna av det inflytandet är väldigt tydliga idag i den sekularisering som vårt land har genomgått under de senaste dryga 50 åren. En sekulariseringsprocess som även har påverkat och format kyrkan och frikyrkan i Sverige, både utifrån och inifrån."

Rapport från Korea
- Stanley Sjöberg rapporterar på Webbkyrkan - "Tidigt på vardagsmorgonen är det en timmes bön mellan 05.00-06.00 och då samlas 2000-3000 kristna, innan de springer till tunnelbanan och ska till sina jobb. Varje kväll är det bön från 21.00 eller 23.00 i flera timmar genom natten och en av dessa kvällar var vi 8000 samlade i bön.
Under fredagen fylldes Olympiastadion med drygt 80.000 (några sa 100 000). Vi var i bön under 4-5 timmar. Atmosfären är laddad. Kyrkorna hängivna. I den församling vi besökte är det mer än 800.000 medlemmar i ett 10-tal förgreningar. Gemensamt vinner de omkring 20 000 nya koreaner till gemenskap med Jesus varje år. ”Endast” hälften av dem blir medlemmar i församlingen. Tillväxten är lika enorm inom alla bibeltroende kyrkor.


Trons minimum
- Barnabasbloggen -  "Svenska kyrkan har valt en ny ärkebiskop. Det blev som väntat storfavoriten Antje Jackelén som valdes. Valet har föregåtts av en intensiv debatt om Svenska kyrkans tro. Kandidaterna verkar inte tro att Jesus ger en bättre bild av Gud än Muhammed. Teologen Eva Hamberg har lämnat Svenska kyrkan i protest och prästen Anna Sophia Bonde undrar vad som är vitsen med att tro på en Gud som inte förmår att göra det omöjliga. Kyrkans tidning ställer frågan var gränsen går för att kunna kalla sig en kristen kyrka och undrar om Kristus är på väg ut i marginalen. Elisabeth Sandlund funderar på om Svenska kyrkan håller på att klyvas och inom EFS diskuteras om man ska lämna Svenska kyrkan."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar