Dagens Nyheter

8 okt. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 8 oktober

Tisdag den 8 oktober

Det finns förlåtelse för allt – trots allt!
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Det finns ingen synd som inte Gud är beredd att förlåta! ”Om era synder än är blodröda, skall de bli snövita”, predikade profeten Jesaja. Den händelse jag nu berättar är ett exempel på hur Gud tänker och handlar i sin vilja att förlåta och upprätta människan."

”Jungfrufödseln inte symbolisk”
- Världen idag - "Vid utfrågningen av ärkebiskopskandidater i Uppsala på tisdagen ställdes frågor om bland annat synen på Jesu exklusivitet, jungfrufödseln och himmel och helvete. Och svaren som gavs har väckt reaktioner...
...Och att de uttryckte att jungfrufödseln ska tolkas symboliskt och att alla kommer till himlen efter döden, är något Hans Weich­brodt, präst i Svenska kyrkan och inspiratör i OAS-rörelsen, reagerat på. Han menar att synen på den dubbla utgången, att en människa antingen kommer till himlen eller går förlorad, är en del av klassisk kristen bekännelse och tro.
– Jesus förkunnelse gör detta tydligt, det är svårt att komma runt det. Det har också varit den kristna kyrkans uppfattning genom historien.
"

Vekkelsesluft over Island
- Norske Dagen - "En møteaksjon med den amerikanske evangelisten Franklin Graham på Island ga uventet sterk respons.
Møtene ble holdt forrige lørdag og søndag. Også artisten Michael W. Smith bidro. «Islendere aner 'vekkelse' i Reykjavik» er tittelen på en artikkel Billy Graham Association har lagt ut på nettsidene sine etter møtene.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar