Dagens Nyheter

7 okt. 2013

Nyhetsflödet måndag den 7 oktober

Måndag den 7 oktober

Tid att stärka stödet till de mest förföljda bland förföljda
- Per Ewerts blogg - "Sakta, sakta verkar det börja gå upp för människor även i vårt land att det finns en grupp människor som är den mest förföljda i världen, en förföljelse som trots detta under lång tid har tigits ihjäl i Sverige. Kristna har under lång tid lidit stor förföljelse i främst kommunistiska och muslimska länder, men detta har nu på senare tid växt till något alldeles, allldeles fruktansvärt.
”Det pågår en utrensning av kristna” säger Markus Birro i Expressen och citeras över nätet. Nu planeras manifestationer, ministrar engageras. Situationen är ytterst allvarlig. Vi som möjigen får utstå lite nedlåtande kommentarer eller larviga kommentarer om att vi inte bör få inneha vissa tjänster på grund av vår tro har nu möjlighet att förstärka vårt stöd till en grupp som utsätts för dagliga övergrepp och svår förföljelse endast på grund av att de bekänner Jesus som Herre
."

Kandidaterna och tron på Jesus
- Lucas Berggren i Världen idag - "En låg tröskel i kyrkporten hjälper föga om tröskeln till himmelen är tro på Jesus.
Utfrågningen av kandidaterna till ärkebiskopsposten lämnade – minst sagt – en del i övrigt att önska. Åtminstone för den som hade önskat att de stod upp för klassisk kristen tro och kyrkans bekännelse. Christina Grenholm menade att Svenska kyrkans förkunnelse bättre behöver fokusera på att "lämna öppna frågor". Och nog lämnades den som lyssnade till utfrågningen med frågor. Men kandidaterna var i vissa avseenden tydliga med vad de trodde på. Det största problemet var inte avsaknaden av tydlighet, utan att många svar i stället tydligt avvek från kyrkans tro och bekännelse.
"

Vem tror minst?
- Thomas Forslin på Klassisk baptism blogg - "Välkommen till Sveriges Kristna Råds nya teologiska tävling ”Vem tror minst!”.
Visa upp dina förmågor i otro och förnekande teologi och vi delar ut fina priser i form av nationella tjänster i olika samfund. Nu startar vi tävlingen!
Välkommen första tävlande:
- Ja jag heter Peter Nienso och jag tycker inte att vi skall uttala riktigt vad vi tror på utan välsigna dem som syndar, speciellt i moraliska frågor. Vi måste värna vår relation till dem vi vill nå.
Juryn: – Det var väl ändå ett ganska blekt framförande. Du kan på sin höjd bli ledare för Pingstkyrkan. Din tro är för stark. Nästa tävlande!
- Hej jag heter Carmencita Sofin och jag tror inte på frälsningen genom korset, inte på Guds allmakt, inte på någon historia om Guds helighet och vrede och anser att Bibelns budskap behöver förbättras mycket genom moderna tankar. Dessutom tror jag inte att alla är syndare men i vilket fall kommer alla till himlen eller vad det nu blir.
Juryn: – Utmärkt! Ett fint exempel på modern otro och liten extra guldstjärna för att du hittar så många berättelser i Bibeln som du vill ta bort. Vi har ett ett av de största frikyrkosamfunden i åtanke åt dig, ja du får bli kyrkoledare i Equmeniakyrkan minsann! Nästa tävlande!
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar