Dagens Nyheter

29 okt. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 29 oktober


Religionsfrihet bör prioriteras i svensk utrikespolitik
- Svenska Dagbladet och  Claphaminstitutets hemsida - "Var femte minut dödas en kristen någonstans i världen på grund av sin tro. Förföljelsen av kristna är inget nytt, men i och med de senaste årens utveckling i Mellanöstern och Nordafrika har läget förvärrats. Kristdemokraterna anser att religionsfriheten bör vara en prioriterad del av svensk utrikespolitik och att Sverige bör använda EU och det internationella samfundet för att ihärdigt lyfta religionsfrihetsfrågorna, skriver Tuve Skånberg och Emma Henriksson."

Ett urvattnat kors – när teologin kollapsar
- Stefan Swärds blogg - "Sofia Camnerins försoningslära kom upp i Dagen i fredags, det var ju mycket kortfattat jag skrev om detta på min blogg i början av året. Försoningsläran och korset handlar om själva kärnan i evangeliet.
Det jag mest reagerar över i Sofia Camnerins bok ”Försoning behövs” är frånvaron av biblisk förankring. Hon betraktar frågan ur ett mänskligt perspektiv, inte utifrån den bibliska uppenbarelsen.
Camnerin avfärdar alla traditionella tolkningar som att Jesus bar världens synd på korset, att syndens skuld betalades genom att Jesus gav sitt liv, att mörkrets makter, synden och Satan besegrades genom Jesu död på korset, att Gud och människa blev försonade med varandra på grund av Jesu död på korset, att vi är korsfästa med Kristus, genom att han bar på sig syndens lön och konsekvenser, döden, straffet, för att vi skulle bli frälsta.
Vissa ytterkantsteologer har förnekat det mest av detta men ändå accepterat att korset var Guds självutgivande kärlek, för att han visar att han älskar oss så mycket att han vill ge sitt liv för oss. Denna kärlek lockar och driver oss till omvändelse.
"

När det blåser...
- Marcus Birros blogg - "Vart tar man vägen när det börjar storma? Man går till Jesus.
Jag minns en predikan som pastor Janne Blom höll för ungefär ett år sedan där han talade om att i svåra stunder förbli i Jesus.
Också när det blåser riktigt hårt och riktigt nära. När själen målar upp ett brutalt lågtryck med idel stormbyar finns det små fickor av frid att få, i närhet till Jesus. När stormen skövlar helt nära våra egna liv, kanske till och med i vår egen familj (som i mitt fall) är bönen, tacksamheten och förlåtelsen, även om den har en bit kvar till att bli uttalad, den enda vägen framåt.
När det är som svårast behöver jag Gud som mest.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar