Dagens Nyheter

27 okt. 2013

Nyhetsflödet söndag den 27 oktober


Angreppen utifrån: 8. Tre avslutande ismer
- Bength Gustafsons blogg - "Jag avslutar nu min genomgång av angreppen på kristen TRO och på kristet LIV,  som har skett och sker både inifrån och utifrån kyrkan och frikyrkan i vårt land. Jag avslutar med att presentera tre ismer som står varandra nära i innehåll och som på ett mycket tydligt sätt visar att Gudlösa ismer inte har något att erbjuda oss människor eller vårt samhälle när det gäller ett meningsfullt livsinnehåll, en objektiv värdegrund och absoluta och okränkbara värden."

Jackelén bör förklara sig om jungfrufödsel
- Svenska Dagbladet - "Stora och viktiga utmaningar väntar Svenska kyrkans blivande ärkebiskop Antje Jackelén. En av dem är tyvärr att precisera sin tro på Jesus. Hennes kommentarer de senaste dagarna beträffande jungfrufödelsen lämnar en del att önska. Det skriver Martin Lembke, doktor i religionsfilosofi...
...Menar alltså Jackelén, den blivande topprepresentanten för Sveriges luthersk-kristna tro, att Jesus från Nasaret i objektiv mening är Gud och därmed värd tillbedjan? Jag känner mig återigen nödgad att efterlysa ett förtydligande i denna så centrala fråga. Om hon till äventyrs inte tror på, eller rent av förnekar, jungfrufödelsens biologiska fakticitet, blir jag nedstämd men inte alldeles desillusionerad. Om hon däremot svävar på målet vad gäller Jesu unika person, vilket man fruktar kan vara fallet eftersom hon så tydligt har velat distansera sig från en rent biologisk förståelse av jungfrufödelsen, är det fara värt att hennes kristna bekännelse, hur välvillig den än är, egentligen bara är ett språkspel för galleriet.
"

Den fjärde dimensionen – rapport från Sydkorea
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Syd-Koreas kristna och vi i Europa
Överfyllda kyrkor i flerdubblade gudstjänster
Små och stora kyrkor har ofta fullsatt i varje enskild gudstjänst under söndagarna. För att ge alla möjlighet att vara med, flerdubblar man gudstjänsten kl. 07.00 – 08.30, 09.00 – 10.30, 11.00 – 12.30, 13.00 – 14.30, 15.00 – 16.30, 17.00 – 19.00
Affärerna är stängda. Kristna har som vana att vara med i en söndagsgudstjänst. Dessutom är det också morgonbön varje vardag. Ofta kl. 05.00. I Full Gospel Central Church samlas 2000-3000 varje morgon, dessutom varje kväll från 21.00.
I söndagens många samlingar är det TV-överföring till olika lokaler och totalt betjänar varje gudstjänst omkring 50 000 personer.
På böneberget är det omkring 10 000 som är i bön. Bussar går varje timme mellan kyrkan i Seoul och böneberget.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar