Dagens Nyheter

2 okt. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 2 oktober

Onsdag den 2 oktober

”RFSU banaliserar abortfrågan”
- Världen idag - "RFSU:s banaliserande av abortfrågan och föraktet för åsiktsmotståndare och de kvinnor som upplever sitt beslut om abort som något komplext eller svårt, visar mer än väl att det är dags att lyssna på fler röster när det gäller abort och andra frågor som har med samlevnad att göra", skriver Christian Kastö, Urban Klintenberg, Peder Teglund, Urban Gustavsson, Jonas Päivärinta och Egbert Schütte i Borås Tidning.
I debattarikeln, som publicerades förra torsdagen, skriver de sex att RFSU har fått en "för en fristående intresseorganisation helt unik maktposition vad gäller skolans undervisning och vilka värderingar som tillåts i det offentliga." Pastorerna anknyter till den kritik från RFSU:s sida som framförts mot nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson (M), och som skjutit in sig på ministerns uttalande om att abort är en komplex och svår fråga.
"

Aktivister med selektivt samvete
- Jackie Jakubowski i Kyrkans Tidning - "Bland de mest högljudda aktivisterna med selektivt samvete är islamologen Mattias Gardell, som inför den senaste kryssningen till Gaza serverade bombastiska deklarationer som denna: ”Vi kommer utan andra vapen än medmänsklighet och solidaritet.” I Aftonbladet förklarade Gardell att han genom sitt engagemang för Gaza ville ”ända den humanitära krisen i området”. ”Vi visar Gazas folk att vi bryr oss ”, skrev han tillsammans med ett stort antal namnkunniga personer för en tid sedan i ett öppet brev i Svenska Dagbladet. Deras selektiva samvete omfattar märkligt nog alltid Israel men nästan aldrig dess grannar. Avslöjande nog har varken Gardell eller andra Ship to Gaza-aktivister haft något att säga om ”den humanitära krisen” (läs: det pågående blodbadet) i Syrien. Deras deklarationer om ”medmänsklighet och solidaritet” gäller uppenbarligen inte det syriska folket."

Tuve Skånberg blev troende – mot alla odds
- Tuve Skånbergs blogg - "Han växte upp som ”suddig” ateist. Men så läste han – först motsträvigt – Bibeln.
– Och jag insåg att det som stod där ju var sant, att det stämde, säger Tuve Skånberg.
Det var i ungdomen inte mycket som talade för att den i dag 57-årige pastorn, teologie doktorn, riksdagsledamoten, direktorn – för att nu bara saxa något ur hans omfångsrika CV – skulle bli troende. Oddsen för en sådan utveckling måste i själva verket ha varit skyhöga. För i föräldrahemmet i Lyckeby, halvannan mil öster om örlogsstaden Karlskrona, fanns ingen större plats för Gud, även om han någon enstaka gång fick vara med på ett hörn.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar