Dagens Nyheter

30 juni 2014

Nyhetsflödet tisdag den 1 juli

Ideologin är avgörande
- Dan Salomonsson i Världen idag - "En nutidsspaning i valtider antyder att konfrontationen mellan ideologierna är på väg tillbaka. Mellanmjölkens land blir mer och mer polariserat. Landet lagom samlas inte längre runt samförståndets mittfåra. Sverige finns i ett Europa som återigen exponeras för ideologier som sedan länge visat sig vara ruttna. Nittonhundratalets politiska experiment baserat på extrema höger och vänster ideologier har alla slutat i tragedi. Ideologier, grodor, som många kysst och omfamnat likt sagans presumtive drömprins har visat sitt rätta jag när tiden gått. Drömmen om att grodan skall bli en prins med ett lyckorike har slutat i att det enda som blev kvar var en slemmig padda." 

50-tal döda i attacker mot kyrkor i Nigeria
- Dagens Nyheter - "Minst 54 människor har dödats vid attacker mot gudstjänster i en rad kyrkor i nordöstra Nigeria, uppger myndigheter i delstaten Borno till nyhetsbyrån AFP.
Kyrkorna angreps på söndagen i fyra byar i närheten av staden Chibok, varifrån fler än 200 skolflickor rövades bort i april. Denna gång kom de beväpnade männen åkande i kolonner av motorcyklar och omringade kyrkorna mitt under pågående gudstjänst.
Angriparna kastade in granater i kyrkorna i byarna Kwada, Ngurojina, Karagau och Kautikari, och sköt sedan mot gudstjänstdeltagarna när de kom springande ut från byggnaderna, enligt vittnen.
"

Röd prislapp på människor?
- FA:s hemsida - "Människohandel - ingen politisk hetpotatis.
Ett seminarium med temat trafficking, sexhandel och övergrepp. Vi belyser dagens människohandel utifrån den efterfrågan som Realstars motverkar och den hjälp som utsatta för människohandel behöver som Frälsningsarméns världsomspännande arbete ger.
"

Familjen samhällets minsta byggsten
- Ewa Sundkvist i Hemmets Vän - "Fråga vem som helst om vad som är det viktigaste i livet och svaret blir till nästan hundra procent att det viktigaste i livet är familjen. Det viktigaste av allt är de nära och kära, att det går bra för barnen, att de får vara friska och bli lyckliga.Om nästa fråga blir hur viktigt det är med värderingar så talar nästan lika många om att värderingar är väldigt viktigt och det är beroende på vilka värderingar hur vårt samhälle byggs. Likväl är det väldigt få, i synnerhet inom politiken, som talar om familjens betydelse, fakta är nog att det bara är Kristdemokraterna som talar om familjens betydelse i sitt partiprogram. Om vi tycker att värderingar är viktiga borde vi ha en tanke om vilka värderingar vi ska bygga vårt samhälle på. Dessutom bör vi nog förstå att familjen och värderingar hör väldigt nära ihop."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar