Dagens Nyheter

24 aug. 2012

Nyhetsflödet fredag 24/8

100 år sedan William Booth dog - Dagen - "Den här veckan är det 100 år sedan Frälsningsarméns grundare William Booth gick ur tiden. Först femton år senare föddes svenske Ingvar Fallström, vars hela liv skulle präglas av Booths gärning. Här berättar den nu 85-årige frälsningssoldaten om en kristen ledare som påverkat världen mer än de flesta i historien."

Kärlekens väsen - Marcus Birro i Världen idag - "Genom livet får vi lära oss att smutsa ner det vackraste vi har. Porr, yta och osäkerhet säljer ut våra kroppar och våra själar. VI får lära oss att kärlek är en vara bland andra varor. Det är ett stort nederlag. Det är som att frivilligt vilja bli blind i ett hav av skönhet."

Varför sex men inte Gud?
- Lukas Berggren i Världen idag - "I onsdagens Göteborgs-Posten skriver psykologen Alf B Svensson på debattsidan under rubriken "Avskaffa RFSU:s sexmonopol i skolan". Det är en viktig debatt. Och Alf B Svensson har förstås helt rätt. Att en lobbyorganisation som RFSU kan anlitas av den svenska skolan som underentreprenör för sexualundervisningen är minst sagt märkligt. Inte minst mot bakgrund av att vi har en ny skollag som förbjuder konfessionella inslag i undervisningen. Svensson har en retorisk poäng när han jämför den nuvarande ordningen med att Katolska kyrkan eller Pingströrelsen skulle ha monopol på religionsundervisningen."


De Radikale: Den enkelte skal kunne bestemme eget køn
- Kristeligt Dagblad - "Myndigheder skal ikke afgøre den enkeltes køns-opfattelse, siger radikal ordfører. Misforstået hensyn, mener formanden for Det Etiske Råd
Hvem skal afgøre den enkeltes køn? Myndighederne eller individet?
Det er det store spørgsmål i kølvandet på De Radikales forslag om indførelse af kønsneutrale pas og cpr-numre
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar