Dagens Nyheter

1 aug. 2012

Nyhetsflödet onsdag 1/8

Att tjäna Gud och marknaden
- Bo Wetteus i Hemmets Vän - "Under min livstid, över 70 år, har det aldrig funnits en tid då penningen, i Bibeln kal­lad mammon, så totalt har dominerat allt. Hela världen är i mammons våld, hela världen böjer knä för guden mammon i form av den anonyma Marknaden. Vi fattar nu att det inte är politikerna som styr allt utan mammon, Marknaden.
Politikerna är maktlösa och gång på gång säger de att deras åtgärder är till för att lugna Marknaden. De tänker inte längre i första hand på folket i sina respektive länder, utan just Marknaden, guden som kontrollerar allt och alla. Guden som styr och ställer, reagerar blixtsnabbt på alla rörelser och som har superdatorer till sitt förfogande, som på några sekunder kan förändra hela världens ekonomiska förutsättningar och kasta länder och folk in i ekonomiskt och socialt kaos
."

Spanien planerar skärpa abortlagstiftning
- Dagen - "Spaniens regering vill skärpa abortlagstiftningen. Kvinnorättsgrupper är kritiska medan abortmotståndare välkomnar initiativet."

Att lyssna är att komma nära
- Korsets Budskap (Finland) - "Han har blivit hela Norges tv-pastor. Egil Svartdahl är pingstpastorn som sedan 1992 gjort över 300 tv-program om tro till norska rikskanalen TV2. Han är en kommunikatör som analyserar samtiden och han vill höra vad folk tänker och tror innan han säger sin mening."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar