Dagens Nyheter

23 aug. 2012

Nyhetsflödet torsdag 23/8

Pelle Hörnmark: Oseriöst av Dagens Nyheter
-
Dagen - "Pingstpastor dömd för våldtäkt, skrev Dagens Nyheter i helgen. Men uppgifterna stämmer inte, mannen varken är eller har varit pingstpastor. - Kolossalt oseriöst av Dagens Nyheter, säger nationella pingstföreståndaren Pelle Hörnmark."  

Dags att höja rösten till försvar för livet
- Ruth Nordström i Världen idag - "Världen Idag berättade förra veckan på nyhetsplats om EU:s medborgarinitiativ för att skydda rätten till liv och hindra finansiering av forskning som använder sig av stamceller från mänskliga embryon. Målet är att få upp lagstiftningförslag inom detta område på EU-kommissionens bord. Kampanjen, som kallas "En av oss" eller "One of us" initierades vid en konferens i Rom i slutet på förra året, där svenska representanter för pro-liferörelsen var närvarande, bland ett tiotal andra europeiska organisationer."

Stat och kyrka i skamlig allians
- Anders Mellbourn i Sändaren - "Tragiskt är att den ortodoxa kyrkan, trogen sin tradition, ser som sitt uppdrag att underordna sig nationen och statsmakten. Den bekräftar den allians mellan stat och kyrka som den protesterande kulturgruppen just ville synliggöra med sin aktion i den sedan Sovjetunionens fall återuppbyggda Frälsarkatedralen.  Provokativ dans framför altaret kan uppfattas som hädelse. Men en kyrka  i en orättfärdig makts tjänst hädar också."

"Domen kan slå tillbaka på kyrkan"
- Dagen - "En våg av protester har svept över Europa och USA före och efter domen mot de ryska performaceartisterna i Pussy Riots. Men i Ryssland är det de ryska reaktionerna som räknas. Och domen kan leda till att den rysk-ortodoxa kyrkan får opinionen emot sig."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar