Dagens Nyheter

20 aug. 2012

Nyhetsflödet måndag 20/8

Etiken i politiken och miljonfester för skattepengar
- Marie Willermarks blogg - "Hur svårt är det inte för människan att göra rätt. Först ska man ha fotfäste i klara värderingar om vad som är rätt och fel. Sedan ska man dessutom leva som man lär. För att inte tala om hur svårt det är att som individ säga nej när gruppkulturen tar genvägar i den moraliska skogen.
Två artiklar i dagens morgontidningar är variation på samma tema. Svenska Dagbladet har ett debattinlägg om behovet att återupprätta etiken i politiken. Dagens Nyheter  berättar om hur pengar som skulle stimulera forskning går till exklusiva fester när Stiftelsen för Strategisk forskning vill göra sig känd.
"

Den största stormakten är vanmakten
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Den största stormakten är vanmakten. När entusiasm är inspirerat av en anledning, skapar gott humör och stärker moralen är den värd allt. Vi kan inte leva utan den. Därför får vi aldrig driva ut, vingklippa, avliva entusiasterna i regelverkets namn. I de oskrivna lagarnas namn. I hotens och rädslornas namn. Entusiasterna vet att begränsningar finns bara på ett ställe – i vårt eget huvud. De vet även var möjligheterna residerar. På ett enda ställe. I vårt eget huvud."

En tavla i Skara?
- Johanna Andersson i  Kristen Opinion - "Ibland konstrueras situationer som är sådana att det knappt går att hantera dem utan att det blir fel och någon tar illa upp. Den skrikande tårtan, som enligt vissa avslöjade såväl konstnär som kulturminister som smygrasister, är ett exempel på detta. Ett annat känsligt exempel är Elisabeth Ohlson Wallins donation av en altartavla till Skara domkyrka. Enligt Ohlson Wallin kan altartavlan tas fram vid gaybröllop och särskilda HBTQ-tillfällen. Tavlan finns på bild HÄR."

 De Radikale vil give børn fire forældre
- Kristeligt Dagblad - "Regnbue-familier" skal have ret til at dele forældremyndigheden mellem fire personer, foreslår De Radikale.
Anderledes familieformer skal være en så naturlig del af samfundet, at børnehavebørn også leger mor, mor, far, far og børn.
Derfor skal "regnbue-familier" have ret til at dele forældremyndigheden mellem tre og fire personer, når eksempelvis et lesbisk par får et barn med en mand eller sammen med et bøssepar.
"
LÆS OGSÅ:Børn kan komme i klemme med fire forældre

Iran: Kræftsvulsten Israel vil forsvinde
- Kristeligt Dagblad - "Irans kontroversielle præsident, Mahmoud Ahmadinejad, langede fredag atter ud efter Israel, da han talte i forbindelse med afslutningen på muslimernes fastemåned, ramadanen.
Nationerne i regionen vil snart gøre det af med zionisterne i det palæstinensiske land, siger den iranske præsident
." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar