Dagens Nyheter

2 aug. 2012

Nyhetsflödet torsdag 2/8

Bör kyrkan verkligen bejaka Prides värderingar?
- Anna Sophia Bonde & Gunvor Vennberg på Newsmill - "Svenska kyrkan har ett mandat: att i Jesu efterföljd hela människors sår. Gör vi verkligen det bäst genom att bejaka de värderingar som Pridefestivalen förmedlar?...
...Vi menar därför att ju längre Svenska kyrkan obekymrat fortsätter på sin inslagna väg desto sämre kommer hon att kunna fullgöra sin uppgift: att hjälpa människor att helas från sina sår. Det sorgliga är att när hon klappar i händerna och ropar ”allt är väl” så sviker hon dem hon är satt att tjäna.
"

Billy Graham manar USA till omvändelse
- Dagen - "Den världsberömde evangelisten ser tecken på att det amerikanska folket vänder sig från Gud. I ett skarpt uttalande varnar Billy Graham för framtiden.
Evangelisten Billy Graham är en av 1900-talets mest betydande kristna profiler och  har varit andlig vägledare för flera amerikanska presidenter. Nu är han 93 år och gör få offentliga framträdanden.
"

Parasitteologi?
- Annika Borg i Kristen Opinion - "Under Almedalsveckan härförleden kunde man höra en domprost i ett seminariesamtal säga att religionsdialog (läs dialog med företrädare för islam) är så bra för att det hjälper oss (läs svenskkyrkliga kristna) att damma av vår egen tradition...
...Det egna är insomnat och dammigt, så man kan tanka lite glöd och övertygelse från andra som har det
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar