Dagens Nyheter

5 aug. 2012

Nyhetsflödet söndag 5/8

Ska vi tillåta att Jesus Kristus rivs?
- Ruth Nordström i Världen idag - "Kristendomen är i dag världens största religion. Över två miljarder människor är kristna världen över, vilket innebär att en tredjedel av jordens befolkning bekänner sig till Jesus Kristus.
I Brasilien finns världens femte största staty av Jesus Kristus, som sedan 1930-talet har utgjort ett landmärke för Rio de Janeiro. En Jesusstaty, som inte är lika känd är återfinns i en park i amerikanska Wisconsin. Den har stått där sedan 1959, men år 2000 stämde den ateistiska gruppen "Freedom From Religion Foundation" staten och begärde att en tre meter hög mur skulle resas runt statyn för att dölja den, och i förlängningen begärde de en rivning.
På ett sätt är det rätt märkligt. Ateister förnekar Guds existens. Varför ska man behöva dölja, täcka för och riva en Jesusstaty om Gud ändå inte existerar? Fallet avfärdades av U.S. District Court sedan marken sålts av staden till en privatperson.
"

En bortbytt härlighet
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Vår viktigaste uppgift nu är att förstärka medvetandet om att Gud är en verklighet och att hans egenskaper både är kärlek och passion för sanning, rättfärdighet och en livsföring befriad från orenhet, skriver Stanley Sjöberg angående den pågående Pridefestivalen i Stockholm."

Amerikansk rapport: Religionsfriheten backar
- Dagen - "Religionsfriheten i världen går bakåt.Det hävdade Hillary Clinton när hon presenterade USA:s officiella rapport om religionsfrihet.Eritrea och Pakistan var två av länderna där många troende upplevde hårdare förtryck."

Philip hittade tillbaka till kyrkan
- Eskilstunakuriren - "Alkoholmissbruk, krogliv, droger, misshandel och en allmänt destruktiv tillvaro. Philip Göransson famlade i mörker under flera år. Men en dag blev han frälst.
– Ilskan byttes ut mot kärlek, Jesus gör under, förklarar Strängnäskillen.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar