Dagens Nyheter

6 aug. 2012

Nyhetsflödet måndag 6/8

Kallifatet eller nationella demokratier …
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "En palestinsk statsbildning skulle under nuvarande förhållande sakna snart sagt alla normala kriterier för ett erkännande och uppmuntra Hamas, Hizbollah och det Muslimska Brödraskapet att också begära Israels huvud på ett fat. I så fall kan den arabiska våren sluta i en samlad konfrontation med Israel, skriver Sven Nilsson."

Barn till samkönade oftare våldtagna
- Inblick - "Ny forskning slår larm om situationen för barn med samkönade föräldrar. Sannolikheten att dessa barn utsätts för pedofili och våldtäkt är drastiskt mycket högre än för barn med heterosexuella föräldrar, visar de nya rönen.
Rapporten, som heter ”How different are the adult children of parent who have same-sex relationships?,” har publicerats i tidskriften Social Science Research och omfattar knappt 2 900 intervjuade personer i åldern 18-39 år.
Docent Mark Regnerus på institutionen för sociologi- och befolkningsforskning på University of Texas i USA, är ansvarig för forskningen. Han menar att resultatet är bland det mest vetenskapligt trovärdiga som genomförts inom området.
I studien har barn till samkönade föräldrar intervjuats istället för – som är det mer vanliga – föräldrarna själva. Resultatet är mycket kontroversiellt
."

Økonomiprofessor i frelsesuniform
- Norge idag - "Ola Grytten forkynte evangeliet på flere av møtene under Frelsesarmeens Sørlandsfestival i Lyngdal. – Hele familien har hatt det helt topp her, forteller han.
- Vi har kraft, makt og autoritet i bønn, fordi vi har Gud selv i ryggen. Den makten og autoriteten Jesus hadde her på jorden, ga Han videre til sine disipler. Å be i Jesu Navn er å be med fullmakt fra Ham, som om det var Han selv som handlet. Hvis vi virkelig visste at vi hadde fått Jesu autoritet, tror jeg det hadde blitt mer fart i sakene, forkynte Ola Grytten. 
Han underviste om den troendes autoritet i bønn på det siste av møtene sine på Kvåstunet i Lyngdal under Frelsesarmeens Sørlandsfestival."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar