Dagens Nyheter

12 aug. 2012

Nyhetsflödet söndag 12/8

Gud i offentligheten - Ruth Nordström i Världen idag - "Frågan om den kristna trons plats i den offentliga debatten är mer relevant än någonsin. Ska den kristna tron förpassas till den privata sfären, begränsas till hemmet och rensas ut från det offentliga rummet? Eller ska den kristna tron, vars grundval den västerländska civilisationen vilar på, få plats i opinionsbildningen, debatten, politiken och samhället?
Man kan med rätta ifrågasätta varför kristna konferenser och manifestationer, som samlar tiotusentals människor, knappast bereds något utrymme alls i svensk media. Man kan fascineras av det faktum att vissa värdefrågor systematiskt sorteras bort i svensk press, trots att de är internationellt prioriterade. Men verkligheten stämmer ofta inte överens med den bild media förmedlar. På SVT:s direktsända Debatt från Almedalen i juli, konstaterades det att det faktiskt inte är så att svensken är ointresserad av Gud och tro. Det är snarare så att det inte finns några frågor som berör människor så mycket som frågan om Gud i Sverige i dag
."


Sverige behöver ett nytt parti
- Marcus Birro i Dagen - "Politik borde handla om Gud, skuld, synd, bot, frälsning, bättring. Det borde finnas rum för ett parti som till skillnad från en vilsegången socialdemokrati och extremt fördomsfull vänster verkligen och på allvar, med tron som botten, räcker ut en hand åt samhällets utsatta, som vågar vara en knarkares, ett fyllos, en prostituerades röst. Som vågar slåss för de hemlösa, för tiggarna.
Ett kristet parti som älskar att smutsa ner sig. Som är ute på nätterna och serverar uteliggarna kaffe och en ostmacka.
Det finns ingen sådan vänster i dag. Den starkaste solidariska kraften i dagens Sverige kommer från de verkligt solidariska, Frälsningsarmen, Svenska kyrkan, andra samfund, Livets ords sociala arbete i Uppsala. Det är där vi har den pratiska vänstern 2012.
"


Var inte rädd för muslimer
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "I en nyutkommen bok med titeln ”Jihad är vägen” av Mustafa Mashur uppmanas alla muslimer att förbereda sig för det krig som ska erövra länder och folk med syfte att alla människor på jorden ska tvingas underkastas islam. Författaren var fram till 2002 det egyptiska brödrasällskapets ledare och har nu ersatts av Egyptens nyvalde president Muhammad Mursi.
”Allah är vårt syfte, Profeten är vår ledare, Koranen är vår konstitution, krig är vår väg och att dö för Allah är vår högsta önskan.”
”Jihad (krig) är vår väg och Shahada (martyrskap – att dö för Allah) är vår högsta önskan. Detta är kallelsen som vi och alla män av Da’awa (islams missionsuppdrag) har haft och nu har”, hävdar Mustafa Mashur.
Min övertygelse är att islams hotelser och arabvärldens förberedelser till krig är ett viktigt tidstecken på att vi befinner oss i det Bibeln förutsagt ska ske i den yttersta tiden.
Politiker och militärer utvecklar sina militära vapen till försvar eller angrepp i den konflikt som hotar. Vår uppgift som troende kristna är att göra oss redo inför det Bibeln förutsagt är en oundviklig framtid. Vår uppgift är inte att vara avvisande mot muslimerna, utan att visa dem den kärlek som Jesus manifesterade inför samarierna.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar