Dagens Nyheter

18 jan. 2013

Nyhetsflödet fredag den 18 januari

Församlingen som politik
- Joel Halldorf i Sändaren - "Församlingen är, eller borde vara, en gemenskap av det slag Björk drömmer om. En plats där livet tas emot som gåva, utan beräkning. En plats där människor uppskattas för annat än sitt ekonomiska värde. En gemenskap som inte talar om fred och kärlek som samhällsvisioner, utan som själv gestaltar det. Detta är visionen av församlingen som realiserad eskatologi, som Guds rike här och nu. En församling som inte har en politisk agenda, utan som är en politik — ett annat sätt att vara i världen."

Vad ska man ha en kyrkbyggnad till?
- Stefan Swärds blogg - "Elimkyrkan har ju köpt den gamla baptistkyrkan Salem på i bästa tänkbara läge på Södermalm i Stockholm. Vi köpte kyrkan av Baptistsamfundet under 2012. Anledningen är att Salemkyrkan är mycket större än Elimkyrkan, och vi har där helt andra expansionsmöjligheter som församling. Elim rymmer 150-200 i största kyrksalen, Salem kommer att rymma minst 520."


Håll drömmen levande
- Petter Ölmunger i Kyrkans Tidning - "Martin Luther King drömde - i ljuset av och med kraften från evangeliet om Guds kärlek - om sann demokrati: ett samhälle där allas röst får komma till tals och en gemenskap där alla människor kan bli stärkta till tjänst. Därför är icke-våld demokratins kärna. Våldets udd är att tysta, skrämma och försvaga. En till synes mäktig men förgänglig skenmakt. Icke-våld, däremot, är enligt King "ett kraftigt och rättfärdigt vapen...som skär utan att skada och som stärker personen som använder det." Icke-våld är kärlekens strävan efter att hela tiden söka det bästa också hos sin fiende."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar