Dagens Nyheter

5 jan. 2013

Nyhetsflödet lördag den 5 januari

Kristen kultur – finns den?
- Bength Gustafson gästbloggar på Tommy Dahlmans blogg i i Världen idag - "I ett land som Sverige med ett över 1000-årigt historiskt kristet arv, så finns det självklart en kristen kultur. Men frågan är, vad som hänt med den under historiens gång och vad den innehåller och vad den innebär för oss i dagens pluralistiska, mångkulturella och sekulariserade Sverige?
En kristen kultur kännetecknas av trohet emot Jesus Kristus, emot vad han säger om sig själv och emot Bibelns samlade vittnesbörd om honom
."

Därför bråkar vi om hur Bibeln ska läsas
- Dagen - "Alla läser vi Bibeln med olika glasögon. Någon tolkar mer eller mindre allt som bokstavlig sanning, en annan kristen menar att mycket i Bibeln är föråldrat och passé men att det finns en kärna av kärleksbudskap att hålla fast vid, en ateist ser Bibeln som en helt och hållet mänsklig produkt. Konflikten om hur man ska se på Bibeln är en av de mest infekterade bland kyrkorna i dag."

Epilog
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Det kan virke litt rart at den første refleksjonen i et nytt år er en epilog, men da jeg de siste 40 dagene av 2012 tok for meg Rick Warrens bok ”Målrettet liv” – ble det naturlig å skrive en epilog som start på det nye året. Denne lille historien er nok et bevis på at Gud ser de små detaljene i livet mitt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar