Dagens Nyheter

29 jan. 2013

Nyhetsflödet tisdagen den 29 januari

Vi måste lära av Förintelsens historia
- Mikael Oscarsson i Aftonbladet - "Den ökande antisemitismen i vårt land, inte minst i Malmö, 
påminner oss om att kampen för alla människors lika värde inte är avslutad. Om vi tittar ut över världen är situationen än värre. I Iran är det landets president Mahmoud Ahmadinejad som förnekar Förintelsen och vill utplåna landet Israel. Så nära som i Europarådets parlamentariska församling finns det delegater – från Ungern och Grekland – som förnekar Förintelsen eller menar att flyktingar inte är fullvärdiga människor!"

Ny Bibelöversättning
- Sändaren - "2015 presenteras en helt ny översättning av två nytestamentliga böcker. Faller den väl ut kan hela Nya testamentet komma i ny språkdräkt lagom till 2026, då det är 500 år sedan den allra första svenska versionen.
Under hösten 2012 gjorde Svenska Bibelsällskapet en utredning som mynnade ut i beslutet att göra en provöversättning av två av Nya testamentets böcker. Pilotprojektet omfattar delar av Lukasevangeliet, från kapitel 9 till 19, samt Galaterbrevet.  Det ska vara klart till 2015, då Bibelsällskapet firar sitt 200-årsjubileum"


Sluta försöka göra barn könsneutrala
- Alf B Svensson i Aftonbladet - "Att vi föräldrar vill att våra barn ska utvecklas efter sina förutsättningar och inte hämmas av stereotypa könsroller om hur en kille eller tjej ska vara är inget nytt. Personalen i förskolan och skolan har också under många år försökt motverka traditionella könsroller. Trots det är fortfarande 98 procent av förskollärarna kvinnor. Män begår också fortfarande mer än 90 procent av alla våldsbrott. Så vi har inte lyckats särskilt bra.
Många genusfundamentalister säger nu att om vi bara försöker skapa könsneutrala barn genom att behandla pojkar och flickor exakt lika så löser vi problemet. Vi ska ge dem könsneutrala namn och leksaker, börja använda ordet ”hen”, förbjuda flickor från att klä sig i rosa och välja genuscertifierade förskolor. Förskollärarna ska agera könspoliser, slänga ut dockvrån och avstyra alla typiska kill- och tjejlekar.
Men den strategin kommer inte att lyckas, för kön är inte bara en social konstruktion. Alla skillnader mellan pojkars och flickors beteende beror inte på att vi behandlar flickor och pojkar olika. Den som offentligt vågar ifrågasätta den feministiska genusdoktrinen utsätts för personangrepp, hånas och förlöjligas
."

Blir nektet å bruke Frelsesarmé-uniform under Eurovision   
- Norske Dagen - "En gruppe fra Frelsesarmeen, «Heilsarmee», gikk til topps i den nasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Sveits, men får ikke bruke uniform og navn i finalen i Malmö.
EBU (European Broadcasting Union) har varslet at bidraget bryter med reglene om at ingen organisasjoner kan delta i musikkonkurransen. EBU har derfor bestemt at gruppen må skifte navn og at de ikke får opptre med Frelsesarméuniformer på scenen i Malmö.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar