Dagens Nyheter

4 jan. 2013

Nyhetsflödet fredag den 4 december

Abortbilder fick pojkvännen att tänka om
- Världen idag - "Bara fyra månader efter att hon varit tillsammans med sin nuvarande sambo fick hon veta att hon var gravid igen. Eftersom de hade skyddat sig ordentligt, kom beskedet som en chock.
– Vi började diskutera och bråka, och det blev värre för varje dag som gick, säger Anna.
Det var ungefär då hon tog kontakt med Mats Selander, orförande för organisationen Männi­skorätt för ofödda (MRO). Redan första gången hon blev gravid hade hon sett hemsidan abortnej.se och blivit kraftigt påverkad av bilderna på foster i olika utvecklingsstadier.
– Det är tack vare den sidan som jag har barn i dag, konstaterar hon
."

Stolt turk vill nå muslimer med kristen tro 
- Dagen - "Hakan Tastan frikändes i oktober 2010 från anklagelsen för brott mot den ökända paragraf 301 i brottsbalken, som förbjuder förolämpning av den turkiska identiteten. Allt han gjort var att vinna muslimer för kristen tro."

Förföljda kristna: Mördade för sin tros skull
- Dagens Nyheter - "Enligt organisationen Open Doors diskrimineras och förföljs 100 miljoner kristna globalt. I många muslimskt dominerade länder, i Kina, i Indien, i Nordkorea, på Kuba. En uppgift som brukar figurera i sammanhanget är att drygt 100.000 kristna har dödats årligen på senare tid för sin religiösa tillhörighets skull. Just nu fördrivs och mördas kristna i Syrien av islamistiska extremister inom oppositionen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar