Dagens Nyheter

26 jan. 2013

Nyhetsflödet lördag den 26 januari

Tron på Gud kan upprätta Europa igen!
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Profeten Joel gav denna uppmaning: ”Det här skall ni berätta för era barn, era barn skall säga det till sina barn, och deras barn till ett kommande släkte.” Det gäller de yngre och framtidens generationer. Budskapet handlar om hur Gud tänker och handlar då han ger upprättelse till ett land och ett folk. Orden syftar till både ekonomisk välsignelse och andlig kraft för hela befolkningen. Sverige behöver detta, våra nordiska länder längtar efter detta!
Innan jag citerar mer från Joels bok måste jag få berätta om en undersökning som gjorts om kristendomens utveckling i ett globalt perspektiv. Antalet kristna är nu totalt drygt två miljarder 300 miljoner, varav 1,5 miljarder är aktivt med i en kristen församling! Ateismen har under de senaste åren angripit tron på Gud och enligt ”Status of Global Mission” är det 137 miljoner ateister i världen, men sedan en tid tillbaka minskar antalet ateister med 300 varje dag. Varje dygn ökar samtidigt antalet kristna med drygt 80 000.
Det är karismatisk kristendom som växer starkast och har ett nätverk som i slutet av 2011 räknade med att tillsammans vara 612 472 000 kristna. Uttrycket ”karismatisk kristendom” innebär att räkna med att det Gud gjorde förr, kan ske i vår tid. Bibeln är Guds Ord, Jesus är mänsklighetens Frälsare och ska snart komma tillbaka i härlighet.
"

När staten vill styra bibeltolkningen
- Dagen - "När Ungdomsstyrelsen beviljat ekonomiskt stöd till ett projekt som drivs av föreningen Ekho kan man undra om myndigheten infört en ny statlig strategi. (Se sid 4–5.) Den går ut på att staten kampanjar för att få rörelser att överge delar av sina grundvärderingar.
I det här fallet gäller det att få Frälsningsarmén att ändra sin syn på vilka som får vara soldater och officerare, nämligen även hbtq-personer. Enligt dagens regler, som gäller över hela världen, kan den som lever i ett homosexuellt förhållande inte bli frälsningsofficer. Detta vill staten, via Ungdomsstyrelsen ändra på.
I ansökan anges att projektet gäller ”homofobi”. Men i praktiken handlar projektet om att staten inte accepterar att religiösa samfund av teologiska skäl har en avvikande syn på homosexualitet
."

Statliga pengar ska ändra arméns bibelsyn
- Världen idag - "Med bidrag från statliga Ungdomsstyrelsen ska ekumeniska hbtq-organisationen Ekho påverka Frälsningsarmén till att acceptera hbtq-personer som frälsningssoldater.
–      Om Ungdomsstyrelsen vill vara konsekvent i sitt agerande bör myndigheten ge Frälsningsarmén ekonomiskt stöd för att påverka Ekho:s bibeltolkning, säger Stefan Gustavsson, och undrar om också SEA kan få bidrag för att påverka Humanisternas religionskritiska inställning.
–  I ett öppet och demokratiskt samhälle har alla rätt påverka den allmänna opinionen. Det gäller både Ekho och Frälsningsarmén. Men det är djupt problematiskt när staten går in och stöttar en fristående organisations arbete med att påverka en annan fristående organisation. Genom beslutet att stötta en viss bibeltolkning, kliver Ungdomsstyrelsen över gränsen till att bli teologisk skiljedomare, säger Stefan Gustavsson
."

Den hellige ånd og tegn
- Jostein Nielsens blogg - "Peter var rask til å koble det som skjedde med det som var forutsagt av profetene. Som vi så i går, er profetien fra Joel den første han siterer. Denne profetien slår fast at utøsing av Den hellige ånd er et endetidstegn. Noen vil hevde at det allerede er en evighet siden pinsedagen, men i et evighetsperspektiv er det bare et par dager siden. Paulus omtaler Ånden som ”den første frukt av den høsten som kommer” (Rom 8:23).
Men Joel beskriver også andre tegn som kommer med Den hellige ånd: 
    "Deres sønner og døtre skal profetere, de unge skal se syn, og de gamle skal drømme drømmer. Selv over mine slaver og slavekvinner vil jeg i de dager øse ut min Ånd, og de skal tale profetisk.
" (Apg 2:17-18) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar