Dagens Nyheter

20 jan. 2013

Nyhetsflödet söndag den 20 januari

"Troheten till Bibeln en livsfråga för frikyrkan"
- Lukas Berggren i Världen idag - "När han mötte den akademiska teologins värld var han på gränsen till att tappa sin egen tro. I dag brinner han för att ge framtida församlingsledare en god akademisk grund att stå på.
På södnag installeras Anders Gerdmar som rektor för Livets ords teologiska seminarium (LOTS).
Vid sidan av den livslånga positionen som docent vid Uppsala universitet har han varit engagerad på LOTS sedan 1994
."

 Önskemål om så lite Gud som möjligt
- Anna Sophia Bonde i Kyrkans Tidning - "En sak som vår svenska folkhemshistoria tydligt visar är att den ena sortens materialism lätt leder till den andra.
Alltså: ett samhälle som koncentrerar sin förhoppning till materiella landvinningar fostrar därmed ett släkte som framgent inte kommer att tycka sig ha något vidare behov av Gud; man klarar sig ju så bra ändå.
Det kan förstås ändå hända att man tycker sig ha ett visst behov av kyrkan, men i så fall kyrkan med så lite Gud som möjligt....
...Utmaningen för oss, inför de beslut vi behöver fatta – som församling och som enskilda – är att försöka vara lika lyhörda som Jesus var. Att pejla vad den Helige Ande vill att vi ska göra, just här, just nu. Låter det naivt? Hans strategi borde väl vara god nog åt oss. Säkert kommer vi att bli överraskade, om vi gör den till vår.
"

 Jämställdheten långt borta i frikyrkan
- Dagen - "Kvinnorna är i minoritet i samfundens ledning. Det visar en genomgång som Dagen gjort.Frälsningsarmén har störst del kvinnor i ledningen, Trosrörelsen har inga.Störst förändring sker där jämställdhet prioriteras."

Stilhed er blevet en luksusvare 
- Kristeligt Dagblad - "Kommer hjernen ikke af med alle de stimuli, den får, spænder den op. Ligesom en muskel, der aldrig slapper af," siger Kjeld Fredens, der er tidligere hjerneforsker ved Aarhus Universitet og forfatter til flere bøger om hjernen. Det er en forklaring på, at danskerne søger stilheden."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar