Dagens Nyheter

28 jan. 2013

Nyhetsflödet måndag den 28 januari

Ett projekt med problem
- Marie Willermarks blogg - "Det har ännu en gång blivit en nyhet kring HBTQ frågor och Frälsningsarmén. Denna gång är sammanhanget att föreningen EKHO driver ett projekt ”HBTQ-frågor i Frälsningsarmén” finansierat av bidrag från statliga Ungdomsstyrelsen.
Syftet beskrivs som ”att öppna upp samfundet så att kristna HBTQ personer ska kunna vara, helt och fullt, sig själva och samtidigt vara en aktiv del av Frälsningsarmén i Sverige”. Mer om detta finns beskrivet i tidningen Dagens artikel och ledare idag. Läs här. Kort vill jag bara understryka att hela projektet är igångsatt utan att Frälsningsarméns ledning varit inkopplad eller medveten om vad EKHO vill uppnå eller hur man tänkte gå tillväga.
"

 Omöjligt vara kristen utan en församling
- Dagen - "Det finns saker här i livet som är omöjliga att göra på egen hand. Man kan inte gifta sig själv och man kan inte heller vara kristen på egen hand, i alla fall inte i det långa loppet. Alla kristna behöver avsätta egentid med Gud, vare sig det handlar om retreatdagar i tysthet eller regelbundna bönestunder i hemmets lugna vrå. Men få av oss är ämnade att bli eremiter och dra oss undan inte bara världen utan också våra kristna medsyskon. Grundtanken är att vi är skapade till gemenskap inte bara med Honom utan också med varandra. Det är tillsammans med andra kristna, genom att stötas och blötas med dem i arbetet med att utbreda Guds rike som vi själva har chansen att växa i tron och mogna som lärjungar."

 Statsstøtte til homofilipress mot Frelsesarmeen
- Norske Dagen - "Den svenske homoorganisasjonen Ekho har satt i gang et prosjekt for å påvirke Frelsesarmeen til å godta homofilt praktiserende soldater. Svenske myndigheter bidrar med penger.
De 355.000 svenske kronene skal i første omgang brukes til å samle inn erfaringer fra mennesker innenfor Frelsesarmeen som er homofile, lesbiske, bifile eller transseksuelle. Dette skal resultere i en bok som siden vil bli sendt til alle Frelsesarmeens korps i landet.
– Det er ett steg. Og det er til det vi har fått penger. Avhengig av hvordan det tas imot, kommer vi siden til å søke om penger til steg to og tre, sier prosjektleder Erik Andreasson til svenske Dagen
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar