Dagens Nyheter

27 jan. 2013

Nyhetsflödet söndagen den 27 januari

Frälsningsarmén bör söka statsbidrag för att påverka EKHO
- Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida: "När nu staten genom Ungdomsstyrelsen har beviljat ekonomiskt stöd till EKHO i syfte att påverka Frälsningsarméns bibeltolkning, bör Frälsningsarmén i sin tur ansöka om stöd att påverka EKHO.
Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen (SEA), sedan Dagen rapporterat att Riksförbundet Ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer (EKHO) ansökt om och beviljats 355 000 kronor i projektbidrag från Ungdomsstyrelsen för att påverka Frälsningsarmén. Enligt ansökan syftar projektet bland annat ”till att skapa kontakt med ytterligare kårchefer som höjer hbtq-kompetensen inom Frälsningsarmén och bibeltolkning som bejakar ­hbtq-personer”.
- Om Ungdomsstyrelsen vill vara konsekvent i sitt agerande bör myndigheten ge Frälsningsarmén ekonomiskt stöd för att påverka EKHO:s bibeltolkning, säger Stefan Gustavsson.
"

Var har synden tagit vägen?
- KGB på BlodochEld - "Jesus dog på ett kors för att rädda oss från våran synd. Min synd, den jag har gjort mig skyldigt till så att jag förtjänar en evighet utan Gud. Men var har den tagit vägen? Synden tycks allt mer krympa i våra liv och vi vill inte kännas vid den. Vi alla nickar instämmande när vi fördömer mord och stöld.
Men hur är det med alla sexuella fantasier och handlingar, det där som ger en njutning. Eller den där penningbegäret som gör gott för mig. Eller makten jag får över andra? Hur är det med vår hård ord och vår ovilja att förlåta? Eller vårt hemska humör som sårar vår omgivning. Hur djupt rotade är inte våra begär efter det materiella. För att inte nämna vår karriär som vi bygger på utan Guds tillåtelse. Våra liv till hör Gud inte oss hur vågar vi ta rätten att gå utan honom? Hur är det med det där intresset, din hobby som tar mer tid än ditt vittnade.
"

Bibeltolkning och vetenskap på otrons villkor - Del 1
- Seth Erlandsson på Stefan Swärds blogg - "För bibeltolkare som verkligen vill förstå vad bibeltexterna säger borde det vara självklart att inte bortse från den gudstro och historiesyn som Bibeln ger uttryck åt och påstår vara sanningen. Det är ju inte vad otroende människor tror som ska läggas till grund för tolkningen. När bibeltexterna talar om Guds ingripande i vår verklighet som verkliga, historiska händelser inför ögonen på en rad människor, får inte ögonvittnenas vittnesbörd automatiskt betraktas som osanna, eftersom det som sägs ha ägt rum inte kan ske enligt en ateistisk vetenskapssyn.
Tron att Gud är en levande verklighet, hela världens skapare och historiens herre, är den självklara övertygelsen bakom varje bibeltext. Bortser man från detta vid tolkningen av bibeltexten och försöker tolka dess uppgifter om vad som har ägt rum eller ska äga rum oberoende av om Gud finns eller inte, blir tolkningen med nödvändighet en omtolkning av vad som enligt Bibeln är fakta.
"
Läs också : Del 2  -  Del 3  -  Del 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar