Dagens Nyheter

23 jan. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 23 januari

Utredning i Norge: ”Religion bör få utrymme i det offentliga”
- Världen idag - "Tro och livssyn är inte bara en privat angelägenhet utan något som bör ges rum i offentligheten och värdesättas av myndigheter och institutioner. Det slås fast i en utredning som nu överlämnats till den norska regeringen och som ska ligga till grund för att forma politiken i dessa frågor."

Våga vara öppen med polyamori (=vara kär i flera samtidigt)
- Kyrkans Tidning - "Kärlek och barns bästa ligger tyvärr utanför gränsen för vad man får tala om i Centerpartiet, skriver Nicklas Björn Sundberg. Han är en kristen centerpartist som nu förbereder en motion till Svenska kyrkans ungas årsmöte för poly-amorösa relationer."

Ohelig allians om familjen
- Lars Adaktusson i Dagen - "Det omdebatterade förslaget till nytt idéprogram i Centerpartiet aktualiserar familjens betydelse. För det stora flertalet tycks en legalisering av månggifte inte vara någon angelägen reform, men det finns undantag. I DN skriver kolumnisten Lena Andersson att flera av de frågor som Centern lagt fram är på rätt sida av historiens dom:
”Att var och en ska ha rätt att gifta sig med vem de vill, hur många de vill, och skilja sig från hela bunten tror jag inom överskådlig tid kommer att ha anammats som en självklarhet
”.

125 år med frelse og omsorg
- Norge idag - "Det begynte som en litt rar vekkelsesbevegelse med uniformer, flagg og militære titler. I løpet av få år etablerte den seg som en diakonal bevegelse der sjelesorg og sosial omsorg går hånd i hånd. Mange av de tiltakene som i dag regnes som selvsagte samfunnsoppgaver ble satt i gang av Frelsesarmeens sosialarbeidere."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar