Dagens Nyheter

12 jan. 2013

Nyhetsflödet lördag den 12 januari

Nyheter som engagerar under 2013
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Det finns en spännande läsning på en sida som har rubriken “International Bulletin for Missionary Research”. Nu kan man studera hur det ser ut i världen i ett andligt perspektiv.
270 kristna människor avrättas varje dygn någonstans i världen, på grund av en personlig kristen tro! Under tio år från år 2000 till 2010 dödades en miljon kristna. Vi upplever alltså en drammatisk martyrhistoria, i vår tid!
Varje dag ökar antalet troende kristna med cirka 80 000 personer. Islam vinner också framgångar och har cirka 79 000 nya anhängare vare dag. Vi kristna är tillsammans drygt två miljarder 300 miljoner till antalet. 1,5 miljarder går regelbundet till en gudstjänst.
Världens muslimer är 1,6 miljarder, drygt 950 miljoner är hinduer, 470 miljoner är buddister, dessutom finns kinesiska folkreligioner med närmare 460 miljoner människor. År 2011 menade 137 miljioner människor att de är ateister, men deras antal minskar med 300 varje dygn! Allt fler människor förstår att Gud finns!
"

Psykolog: Majoriteten av alla skilsmässor går att förhindra
- Inblick - "En undersökning från SCB visar att under de 10-15 senaste åren har antalet skilsmässor i barnfamiljer minskat med omkring tio procent. – Jag tror värderingarna har förändrats, paren jobbar mer för att relationen ska funka, säger psykologen Alf B Svensson.
Alf B Svensson har arbetat under många år med par i äktenskapskris. Han tycker sig se en förändring i attityden till skilsmässa.
– Par går idag i högre grad i familjerådgivning. Jag tror man insett att skilsmässa inte löser problemen, säger han
."

Familjeterapeut: Sök hjälp i tid
- Dagen - "Skilsmässotrenden har vänt. Färre par skiljer sig än tidigare, men fortfarande går runt hälften av varje äktenskap i kras. "Det finns mycket församlingarna kan göra för att stötta", säger Margareta Nätterdal, familjerådgivare.
– Det jag slås av är att de flesta par kommer för att söka hjälp när det är lite för sent. Det har redan hunnit hända så mycket i relationen som kränkthet eller stiltje i kommunikationen. Kärleken har hunnit dö och man har hunnit vänja sig vid tanken på att det inte kommer att gå. Då blir det svårt att rädda
."

Jesusmanifestation ännu ett år
- Han Weichbrodt i Världen idag - "Som framgått i kristna tidningar så kommer det även detta år att bli en Jesusmanifestation i Stockholm. I år blir det sjätte året i rad som kristna från hela landet för en dag samlas i Stockholm för att manifestera att man tillsammans som Kristi kropp bekänner Jesus som Herre!
Datumet är lördag 18 maj vilket passande nog är pingstafton. Pingsthelgen, med sin betoning på den helige Andes utgjutande över Kristi kyrka, är ju en mycket lämplig helg för detta.
Denna årliga samling har kommit att betyda mycket för en stor del av kristenheten i vårt land. Wikipedia går så långt som att påstå att redan den första Jesusmanifestationen år 2008, som samlade cirka 12 000–15 000, var unik med följande motivering: ”Inte på femtio år hade så många kristna samlats i gemensam aktion på ett och samma ställe.
"

En dynamisk kombinasjon - lydighet og gode vaner
- Jostein Nielsens blogg - "I beretningen som følger rett etter Jesu himmelfart, er det to ting jeg merker meg. Kombinasjonen av dem er viktig når de knyttes til oppfyllelsen av løftet om Den hellige ånd:
    ´Da vendte de tilbake til Jerusalem… Inne i byen gikk de opp på den salen hvor de pleide å holde til´. (Apg 1:13-14)
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar