Dagens Nyheter

15 jan. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 15 januari

"Gud omfattar alla med samma kärlek. Det behövs ingen särskild altartavla för en speciell grupp."
- Skarabiskopen Åke Bonnier i Svenska Dagbladet - "Inför SVT:s nya programserie ”Konstkuppen” har kyrkans ”nej tack” till en altartavla av Elisabeth Ohlson Wallin pekats ut som ett tecken på negativ inställning till homosexuella och brist på öppenhet. Den slutsatsen är både ologisk och felaktig.
Tänk er följande: En konstnär från Mellerud målar en tavla med Dalslandsmotiv. Den överlämnar han till ett av våra stora konstmuseer. Villkoret för gåvan är att tavlan ska hänga i museets praktsal och utgöra blickfång för alla besökare.
När museets ledning säger nej till detta konstaterar konstnären att den avskyr och diskriminerar alla dalslänningar.
"



Frälsningsarmén hedrar minnet av Anders Carlberg
- FA:s hemsida - "I lördags nådde oss budet att Anders Carlberg har avlidit. Flera av oss i Frälsningsarmén har i olika sammanhang haft med Anders att göra. För några av oss har det varit sporadiska kontakter och möten, medan för andra har kontakten inneburit ett närmare och längre samarbete. Han hade stor betydelse för mycket av nytänkande också inom Frälsningsarmén.
För Anders Carlberg var William Booth en stor förebild. På sitt kontor hade han skissen över William Booths sociala handlingsplan ' I mörkaste England – och vägen ut ' uppsatt på väggen. För Anders liksom för William fanns det, bland annat när det gällde utsatta barn och ungdomar, en handlingskraft och kompromisslöshet som var enastående i sitt slag. Det gällde att handla och att göra det skyndsamt. De var båda pionjärer i sin tid.
"

Danske familieværdier er i krise
- Kristeligt Dagblad - "Der er behov for en grundig diskussion om danske familieværdier, mener både politikere og iagttagere, der oplever et problematisk skred. Familieforsker er mindre bekymret
Kernefamilien som en bærende samfundsinstitution er ved at gå i opløsning.
Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, der som det seneste har kastet sig over familien som værdipolitisk kampplads.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar