Dagens Nyheter

30 jan. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 30 januari

Kyrkliga nätverk och utrikespolitik
- Johanna Andersson på Kristen opinion - "I senaste församlingsbladet kunde jag bland tips om samtalsgrupper och kvällsmässor också läsa att Svenska kyrkan nu har tagit ställning i konflikten mellan Israel och Palestina. Bland annat ska varor från bosättningar bojkottas och kravet på att Palestina erkänns som stat i FN ska drivas. Den församlingsbo som gick in på den angivna webbadressen kom till Kairosdokumentet där man kan läsa att Israel är en rasistisk apartheidstat och att Israels försvar efter massiva missilbeskjutningar från Gaza 2008 istället beskrivs som ”det barbariska kriget som Israel attackerade med”. Vi var många som beklagade att kyrkan tagit ensidig ställning i en pågående konflikt och som ser risker med bojkottsretoriken mot Israel. Via församlingarna kommer alltså detta budskap nu att börja spridas i många hem i Sverige."

Åtta års fängelse för iransk-amerikansk pastor
- Världen idag - "Åtta års fängelse. Det blev straffet för pastor Saeed Abedini, som fick sin dom vid en domstol i Teheran på söndagen.
Domstolen i Teheran hade uppgett för advokaten att pastor Saeed Abedini skulle friges. Men när advokaten anlände till domstolen  på söndagen insåg han att han blivit lurad. Domaren Pir-Abassi vid Revolutionsdomstolen förkunnade domen på åtta år fängelse, för hot mot nationens säkerhet, rapporterar American Center for Law and Justice, ACLJ. Orsaken till domen var Abedinis verksamhet som ledare inom kristna husförsamlingar. Domen gavs endast muntligt, trots att iransk lag kräver skriftlig dom, skriver ACLJ.
"

Rättelse Dementi EKHO projekt i Frälsningsarmén
- FA:s hemsida - "Det framgår felaktigt att projektet har förankring i Frälsningsarmén och att samarbetspartners finns i Malmö.
Statens Ungdomsstyrelse har beviljat föreningen EKHO projektmedel att föra samtal om hbtq-personers situation inom Frälsningsarmén.
Tidningen Dagen uppmärksammade detta och i två artiklar förra veckan beskrevs samarbete mellan Frälsningsarmén och föreningen EKHO. Uppgifterna var hämtade från föreningen EKHOs ansökan till ungdomsstyrelsen.
Av dessa uppgifter framgår felaktigt att projektet har förankring i Frälsningsarmén genom att samarbetspartners finns i Malmö. Någon överenskommelse om samarbete i projektet med Frälsningsarmén i Malmö finns inte
."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar