Dagens Nyheter

8 mars 2013

Nyhetsflödet fredag den 8 mars

Vill se rekordmånga orter i bön 6 juni
- Världen idag - "200 orter i bön den 6 juni. Det är Sverigebönens mål inför årets nationaldag.
– Vi kommer särskilt att lyfta upp landets familjer i våra förböner, säger Patrik Sandberg vid Sverigebönen, som lanserar en ny djärv framtidsstrategi.
Av de 200 böneorterna vid årets 6 juni vill man även se de 100 största kommunerna representerade.
– Årets mål innebär en ganska kraftig ökning från förra året och detta är inget vi klarar att göra själva. Vi kan bara formulera mål, inspirera och uppmuntra människor ute i landet att ta ansvar, säger Torbjörn Erling, även han i ledningen för nätverket Sverigebönen (SB)
."

Gemensam framtid får nytt namn
- Kyrkans Tidning - "Gemensam framtid blir Gemensam kyrka. Det föreslår kyrkostyrelsen efter en omröstning där tretton av fjorton ledamöter röstade för det nya namnet.
Namnfrågan för den nya kyrkan Gemensam framtid har diskuterats under flera år. Vid kyrkokonferensen 2011 fattades beslut om ett permanent namn senast 2014.
Kyrkoledningen har dock känt behov av att driva på processen så att den nya kyrkan får ett fast namn, helst redan vid konferensen 2013. Kommunikationen både internt och externt blir annars lätt lidande av att ha ett temporärt namn som inte innehåller ordet kyrka
."

Varför heter vi inte Frälsningskyrkan?
- Marie Willermarks blogg - "Avgörande för Frälsningsarmén och mig som frälsningssoldat är att vi är trygga i vårt ursprung, uppdrag och identitet. Vi förvaltar inte ett historiskt monument utan lever i en pågående  uppenbarelse från Gud om hur han vill använda oss idag. Fortfarande gäller att hans försoningserbjudande genom Jesus skall hela, upprätta, förvandla och fylla människor med Andens nya liv. Därav följer också att vi bidrar till ett samhälle där rättvisa och rättfärdighet råder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar