Dagens Nyheter

18 mars 2013

Nyhetsflödet måndag den 18 mars

                                 Måndag den 18 mars


Alla har rätt att få höra om Jesus
- Karin Ranieli i Världen idag - "Svenska kyrkan som så ofta och så högljutt uttalar sig om rättvisa och mänskliga rättigheter, är öronbedövande tyst just när det gäller förföljda kristna
i andra länder och även här i trygga Sverige. Tyst är man också, när det gäller det som en gång var själva kärnan i det som förr hette Svenska kyrkans mission – nämligen att gå ut och förkunna evangelium. Numera heter det "Hela världen", och det framhålls att man inte ska "pracka på"  andra folk vår tro. Missförstå mig inte: det är viktigt med bra miljö och mänskliga rättigheter, men till dessa rättigheter borde även höra rättigheten att få höra om Jesus, världens frälsare!
Queermässor, raserandet av förtroendet för den Heliga skrift, interreligiösa satsningar och så vidare, allt hänger ihop och för mitt samfund in på olycksvägar. Därför är det så viktigt att både be "Herre, förbarma dig" och tacka för och be för de präster och lekfolk som inte accepterar att man handskas hur som helst med Ordets förkunnelse, be för de sammanhang där Guds ord fortfarande hålls i ära
."

Kristna är beredda att möta förföljelsen
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Vi beundrar alla de kristna som stannar i sina hemländer, trots förföljelse och dödshot. De flesta kristna är beredda att möta förföljelse på grund av tron på Jesus. I slutet av mars månad ska jag besöka Indonesien där också kyrkor bränns ner, kristna hem vandaliseras, kvinnor och män dödas, på grund av sin tro på Jesus. Jag ska möta en broder som för två år sedan berättade för mig om det som hände med hans bönegrupp. De var ett 30-tal unga familjer som överfölls, kvinnorna våldtogs, därefter dödades de. Männen halshöggs. Spädbarn kastades i säckar och slängdes i havet. Han flydde med sina två barn efter att hustrun hade dödats. Barnen togs ifrån honom, men han fick köpa tillbaks sin dotter, medan sonen nu fostras till att bli muslim."

Frälsningssoldater deltar i Eurovision - men inte i uniform
- Världen idag - "Takasa. Det blir nya namnet för frälsningssoldaterna från Schweiz, som ska representera landet i Eurovision Song Contest i Malmö i maj.
Takasa betyder 'att rena' och liksom i psalmen 'rena mitt hjärta' handlar det om en rening från synd genom förlåtelsen i Jesus Kristus. Namnet står också för den rena glädjen i livet som är i fokus när vårt band spelar och sjunger.
"

Det aller beste samlivet
- Skaperkraft - "Sommeren 2009 rapporterte VG at par som bor sammen før de gifter seg, får mindre lykkelige ekteskap og har større risiko for skilsmisse enn de som ikke bor sammen før bryllupet. Den norske samlivseksperten professor Frode Thuen kommenterte at den amerikanske forskningsrapporten var både interessant og viktig: «Oppfatningen har jo lenge vært at det er lurt å prøve ut samlivet før man forplikter seg. Disse studiene viser at det kanskje er tvert om.» Og videre, om samboerparene: «Disse parene opplever nok ofte at det ene tar det andre, og så er de plutselig gift og fanget i noe som de egentlig ikke trodde på.»"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar