Dagens Nyheter

9 mars 2013

Nyhetsflödet lördag den 9 mars

Livmoder i landstingets tjänst  
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Vi kommer allt närmare en utveckling där barn och barnlängtan är ett behov som ska stillas likt vilket konsumtionsbehov som helst. Därmed förminskas människolivets värde, i detta fall särskilt kvinnors och barns. För att något är medicintekniskt möjligt innebär det inte att det är rätt. Och oavsett hur hårt svenska surrogatmödraskap än skulle regleras av landstingen, öppnar detta för en syn på barn som varor och kvinnor som behållare."

Samvetsfrihet under lupp
- Lukas Berggren i Världen idag - "I dag rapporterar vi om att Sverige anmäls till Europarådet, för att vi inte respekterar den resolution om samvetsfrihet som antogs i oktober 2010. Trots att samvetsfriheten är en grundläggande mänsklig rättighet, som finns omnämnd i både FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europakonventionen, väljer alltså Sverige att nonchalera resolutionen. Det förtjänar kritik. Svidande sådan."


Walesas homoåsikter upprör i Polen
- Dagens Nyheter - "Den infekterade debatten om homosexuellas rättigheter i Polen tog ny fart när landsfadern och Nobelpristagaren Lech Walesa tog till orda. Hans åsikt att homosexuella politiker borde sitta bakom en vägg i parlamentet har lett till ramaskri.
Den vördade demokratikämpen Lech Walesa, Polens president åren 1990–1995, gjorde klart i polsk tv att han anser att homosexuella tar för stor plats i samhällslivet och förvirrar polska barn.
"


 Et miljø for Den hellige ånd
- Jostein Nielsens blogg - "Kan jeg bidra til å skape et miljø som er åpent for at Den hellige ånd kan tale? Selv om ”Gud er Gud om alle mann var døde”* er det mange indikasjoner i bibelen, ikke minst i Apostelgjerningene, på at det er mulig. Jeg mener dagens vers er et slikt eksempel:  "En gang mens de feiret gudstjeneste for Herren og fastet, sa Den hellige ånd" (Apg 13:2)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar