Dagens Nyheter

27 mars 2013

Nyhetsflödet onsdag den 27 mars

Onsdag den 27 mars

"Vi är tränade att förklara bort det övernaturliga"
- Världen idag - "Helanden och mirakler förhärligar Gud och är en viktig del av evangeliet. Därför behöver kristna bli flitigare när det gäller att be för sjuka. Det menar Daniel Norburg, nationell ledare för New Wine, som hade en ledarkonferens i Citykyrkan i Stockholm förra veckan."

Har kyrkan gett bort sin själ?
- Kyrkans Tidning - "Svenska kyrkan är påtagligt nöjd med sina egna insatser när det gäller hur ett frivilligt återvändande av papperslösa kan organiseras . --Jag skäms över den tjänstemannamässiga tonen, skriver Mikael Löwegren i sin replik till Lena Strömberg-Larsson och Kristina Hellqvist."

Ett hot att ta på allvar
- Hemmets Vän - "Israel är den enda stabila demokratin i området med alla dess fel och brister, och dess position och roll måste försvaras från dess fiender i omgivningen. Om Iran fullt ut kommer att lyckas med att utveckla kärnvapen skulle det hota såväl freden i regionen som staten Israels själva existens. Detta är ett hot att ta på allvar."

Debatten om Jesus visar vem han var
- Tobias Bäckström på Newsmill - "Denna diskussion började redan under hans livstid och har sedan fortsatt. Man kan tycka att i ett efterkristet Sverige så borde intresset för honom ha svalnat, men så är inte fallet. Han levde för 2000 år sedan i en helt annan del av världen men väcker fortfarande debatt, även utanför kyrkliga kretsar.
I min bok ”I närkamp med Jesus” tar jag upp hur svårt det är att vara neutral till honom. Oavsett om man är ateist, kristen eller tillhörig någon annan religion så kommer man inte runt honom, få är likgiltiga. Sen kan det förhållningssätt som man har variera högst betydligt. En del sätter frågetecken kring om han överhuvudtaget har funnits, även om få seriösa forskare skulle skriva under på det. Andra ser honom som en lärare och profet som hade en hel del kloka saker att säga, men där man har skalat bort alla övernaturliga inslag. Och så har vi den traditionella kristna uppfattningen att han var Guds son som kom till världen för att lida och dö för mänskligheten
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar