Dagens Nyheter

17 mars 2013

Nyhetsflödet söndag den 17 mars

                                  Söndag den 17 mars

Misstankar om islamisk extremism i Europa kan inte viftas bort
- Zulmay Afzali på Newsmill - "Fd regeringstjänsteman Afghanistan: Tyvärr har Europa försatt sig i en situation där det har blivit en bas och en fristad för terrorister.
Det finns anledning att undra över vad man i Europa egentligen har gjort mot sig självt när det – medvetet eller omedvetet – gett islamiska extremister och radikalister ”skydd” i sina länder? Om det varit medvetet: varför? Kan det vara så att europeiska politiker har trott – och tror – att dessa extremister är lätta att integrera i de fria europeiska samhällena och att de kommer att ge upp sin islamiska extremism när de väl underkastat sig integrationsprocessen? Men om man tittar på vad som hänt i verkligheten så har deras sätt att tänka och agera inte ändrats alls, trots alla pågående integrationsprocesser.
"

Förberedelser för försakelse
- Marie Willermarks blogg - "Jag är nu klar med mina förberedelser för att anta utmaningen i försakelseveckan. Den veckan hålls någon gång under året i alla länder där Frälsningsarmén finns. För att kunna ge en ekonomisk offergåva till det internationella missionsarbetet avstår man något för egen del. General Linda Bond berättade i helgen om en blind tiggerska i Bangladesh som fastade en dag och gav sitt ris och sin lilla inkomst till försakelseinsamlingen.
Den utmaning som medarbetarna på Internationell Utveckling gett oss i Sverige är bl.a. att leva en vecka på fattigdomsgränsen. ”Below the poverty line.” Efter svenska förhållanden skulle det vara ca 70 kronor på fem dagar.
"

Förföljelser mot kristna i muslimska länder ökar
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Idag har jag haft samtal som bekräftar hur förföljelserna ökar mot de kristna i muslimska länder. I Lybien blev en ung man dödad efter att ha fört in biblar i landet. De som störtade diktatorn Khadaffi är själva brutala islamister som riktar hård förföljelse mot de i landet som inte delar deras värderingar. Samma sak sker i Irak och nu i Egypten."

Melodifestivalen - gruppen från Frälsningsarmén i Schweiz heter TAKASA
- My Newsesk - "I den internationella melodifestivalen ESC Eurovision Song Contest 2013  i Malmö kommer Schweiz trots allt att representeras av Frälsningsarméns bidrag ’You and Me’. Sången framförs av en grupp
frälsningssoldater från Schweiz. När bidraget vann den nationella uttagningen till tävlingen uppstod en tvist som innebar att gruppen inte får framträda i frälsningsarméuniformer
och inte heller heta ’dieHeilsarmee’.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar