Dagens Nyheter

26 mars 2013

Nyhetsflödet tisdag den 26 mars

Tisdag den 26 mars

Rapport från New Wine konferensen
- Stefan Swärds blogg - "Nu har vi haft tre dagars ledarkonferens, New Wine Sverige ordnade det i samarbete med tre lokala Stockholmsförsamlingar, Citykyrkan, Elimkyrkan och Korskyrkan. Inbjuden gästtalare var Randy Clark från USA. Randy var en mycket vanlig pastor under många år, först baptistpastor i fullständigt icke-karismatiska sammanhang, och hans andliga längtan förde honom sedan till att bli pastor inom Vineyard på åttiotalet. Efter att ha gått i väggen och blivit utbränd så mötte han Gud på ett dramatiskt sätt i mitten av nittiotalet. Under de senaste 10 åren har han framförallt ägnat sig åt att resa runt i världen och undervisa om helande, Andens gåvor, och uppfyllelsen av Helig Ande. Precis som praxis bland predikanter i karismatiska kristna sammanhang, han undervisar biblicistiskt, läser som det står, tolkar Bibeln mycket bokstavligt, och hävdar att detta gäller oss här och nu."

Väckelse förändrar kyrka och samhälle
- Stanley Sjöberg i Världen idag - "Väckelseevangelisten Algot Niklasson är död. För några dagar sedan hölls begravningen i Sion på Rörö i Göteborgs skärgård. I början av 1950-talet var Algot Niklasson redskapet till en genomgripande andlig förnyelse. Den berörde främst vårt lands frikyrkor. Särskilt Pingströrelsen. Det var en radikal helgelseväckelse som påminde om metodismens genombrott. Mycket tid gavs till bön och andliga gåvor väcktes till liv. Kyrkorna var fullsatta och innan mötesdags stod långa köer av längtande människor.
Andliga förnyelser och väckelsetider har upprättat och bevarat den kristna församlingen genom hela historien. Förytligandet har hejdats och ursprunglig äkthet har upprättats. Troheten till Guds Ord har förstärkts. Andlig kraft har manifesterats i motsats till döda symboliska former. Mycket ofta har väckelseperioderna påverkat samhällets lagstiftning och kulturliv, med social rättvisa och människors välfärd. Utan väckelsekristendom stelnar kyrkorna och förlorar sin förmåga att vara ett salt i förruttnelsen och ett ljus i mörkret
."

Livssynshumanismen – ”det livssynsnøytrale livssyn”
- Ole Jakob Filtvedt på Skaperkraft - "Jeg har et veldig enkelt ønske fra alle som sier dere ønsker dere en livssynsnøytral stat: dere må forklare meg forskjellen på livssynsnøytralitet og livssynshumanisme...
...Dersom vi skal ta på alvor at livssynshumanismen virkelig er et bestemt livssyn, så sier det seg selv at livssynshumanismen ikke samtidig kan forstås som en nøytral og allmenn beskrivelse av ”hva vi alle har felles”
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar