Dagens Nyheter

20 mars 2013

Nyhetsflödet onsdag den 20 mars

Onsdag den 20 mars
Nu räcker det, RFSU!
- Ruth Nordström i Världen idag - "Det är alltså RFSU som ska diplomera och certifiera Sveriges ungdomar för att ha sex. Precis som Folktandvården, Polismyndigheten och Sveriges ålderdomshem nu har hbt-certifieras i kampanj efter kampanj. För visst känner svenskarna att det är angeläget att veta att ens tandläkare är certifierad av RFSL innan de sätter sig i tandläkarstolen?
Den svenska skollagen förbjuder konfessionella inslag och Skolinspektionen har sagt att det är mycket allvarligt att en skola i sin likabehandlingsplan hänvisar till Bibelns gyllene reglel. Men att lärare slängs ut ur klassrummen när RFSU:s informatörer ska prata om gruppsex och sextekniker med 13- och 14-åringar, är helt okej.
Kyrkoherden i Rödeby där Knull­borgar­märkena delades ut fick inte delta i kursen om sexualitet, därför att det ansågs som ”hämmande” om en präst satt med. Sexlobbyisternas slagord är att ingen får hindra ungdomar från att ”upptäcka sin sexualitet”
. "

Nej, inte heller den här texten skriver om historien om Jesus
- Per Ewerts blogg - "Det är lite tjatigt, de här årligen återkommande ”någon-har-hittat-ett-nytt-fast-gammalt-fast-ganska-nytt-dokument-som-motsäger-evangeliernas-Jesusbild-så-nu-måste-vi-skriva-om-historien”-nyheterna som av någon anledning brukar dyka upp lite före påsktid. I år är det DN som smäller på med ”nyheten” om att man funnit ett 1200 år gammalt dokument som ger en annan bild av påskhändelserna, nu mer Pilatus och framför allt hans son i en mer aktiv roll.
Innehållet är naturligtvis av exakt noll värde vad gäller kunskapen om Jesus från Nasaret. Åldersuppgiften låter i och för sig väldigt imponerande, tills man betänker att man lika gärna kunde ha skrivit ”skrivet 800 år efter de aktuella händelserna”. Det vill säga: ungefär ett sekel sämre än om jag idag skulle sätta mig och tota ihop en helt annorlunda betraktelse över digerdöden än den traditionella och försökt få det att framstå som en historiskt trovärdig källa
."

Lagen om hets mot folkgrupp skyddar inte längre judar
- Lisa Abramowicz på Newsmill - "Jag skulle önska att regeringen uppdrog till någon betrodd jurist att utreda vad som egentligen ska betraktas som hets mot folkgrupp mot judar. Det verkar som om ribban ligger mycket högt, om det nu över huvud taget finns en ribba.
När medlemmar från Judiska församlingen i Malmö – främst barn i 7 – 13-årsåldern besökte sin kursgård i Höllviken i oktober 2010 trakasserades de av ett tjugotal ungdomar. De skanderade ”heil Hitler”, ”jude­svin”, ”judejävlar förstör Höllviken” och ”Ni ska gasas!” 
Samtidigt kastade ungdomarna, som uppges vara i 13–14-årsåldern, ägg mot fönster och väggar. De trettio unga besökarna skrämdes av skriken och tumultet utan­för. Polisen upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp och skadegörelse
."
Sydsvenskan   Sydsvenskan 2   Expressen

 En from påves utmaningar
- Joel Halldorf i Sändaren - "Valet av namnet Franciskus ger fyra viktiga signaler om vad vi har att vänta av detta pontefikat: enkelhet, omsorg om de fattiga och arbete för rättvisa, mission samt reform.
Det är många första för denne påve. Första sydamerikanen, första jesuiten och den förste med namnet Franciskus.
De som samlats på Petersplatsen fick se en märklig tillställning. Den vitklädde mannen hälsade folkmassan genom en enkel liturgi. Först en bön för hans företrädare, påve Benediktus XVI. Därefter bug-ade han sig djupt inför församlingen och bad om deras förböner. De över 100 000 närvarande tystnade när kvällen i ett slag förvandlades från rockkonsert till bönemöte.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar