Dagens Nyheter

19 mars 2013

Nyhetsflödet tisdag den 19 mars

                                Tisdag den 19 mars

Gud gör sig igenkänd
- Stefan Gustavssons blogg - "Det är rörande att se hur gärna våra dagars ateister vill diskutera teologi.
Jag föreläste nyligen om Guds fördoldhet, alltså frågan om varför Gud inte gör sig mer tydlig. Ateisterna i publiken hade sin uppfattning klar: Gud skulle kunna manifestera sig helt otvetydigt. Till exempel skulle stjärnorna om natten kunna formera sig på ett sådant sätt att vi kunde läsa ett budskap på himlen: ”Tro mig, jag finns”. Men eftersom han inte visat sig på ett sådant ofrånkomligt sätt bör vi dra slutsatsen att han inte existerar
."

Odemokratiskt att bekämpa oliktänkande
- Henrik Alberius i Signum - " ´Kyrkan är en enorm maktfaktor… Detta religiösa inflytande går att växla in i politiskt makt. Det gör påvens åsikter viktiga och för varje liberal viktiga att bekämpa när de inskränker människors frihet och berövar dem deras värdighet.´ Det skrev Sydsvenskan den 15 mars 2013 i sin huvudledare och det är alltså tidningens officiella ståndpunkt.
Inte heller den nye påven faller tidningen på läppen, därför att han inte står för de nyliberala åsikter man i dag ”ska” stå för om man är en upplyst människa. Men att säga att katolska kyrkan är en politisk maktfaktor är direkt fel. Hon upphör inte att säga att politiken är de valda politikernas sak – och hon säger till dem att ta sitt ansvar och göra sitt jobb.
Däremot är Kyrkan visst en maktfaktor i samhället – en bland många andra. Varför Sydsvenskan väljer att bekämpa just katolska kyrkan och inte de andra åsikterna är samtidigt tämligen klart. Det är därför att hon, och de flesta av de människor som hon består av och som är Kyrkan, i vissa frågor har andra åsikter än dem man ”ska” ha. Därför vill Sydsvenskan bekämpa katolska kyrkan och dess medlemmar
."

Psykolog varnar för "hen-pedagogiken"
- Inblick - "Psykolog Alf B Svensson varnar för den genuspedagogik där man behandlar pojkar och flickor helt lika. – Alla skillnader mellan pojkar och flickor beror inte på fostran och miljö. Det är helt ovetenskapligt, säger han.
Med grundtanken att bemöta alla barn lika, har genuspedagoger bland annat plockat bort orden han och hon för att istället kalla alla för hen.
– Bakom användningen av ordet hen ligger tanken att det där med kön bara är en social konstruktion, att alla skillnader i pojkars och flickors beteende handlar om att de behandlats och fostrats olika, säger Alf B Svensson.
Han menar att de tankarna är högst ovetenskapliga, att forskare istället visat att det finns väsentliga skillnader mellan mäns och kvinnors hjärnor
."

Evangelister hyllades i Jönköping- Världen i dag - "Den kände evangelisten Roger Larsson slog själv an tonen när det var dags för Evangelist­fond­ens stipendiehögtid i pingstkyrkan i Jönköping på lördagen. "Svaret på sekulariseringen i Sverige är evangelisering", fastslog han."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar