Dagens Nyheter

24 mars 2013

Nyhetsflödet söndag den 24 mars

Söndag den 24 mars

Politisk korrekthet definierar inte sanningen
- Alf Lindgren i Världen idag - "Internationell lag erkänner giltigheten av en ockupation, när det har skett i försvarssyfte, för att betvinga en angripare, eller så länge som ett hot från en angripare existerar. Detta hot lever Israel varje dag med genom självmordsbombare och raketanfall.
Israel passar dock inte in på definitionen av en ockupant, eftersom Israels närvaro och lagliga rätt har stöd av internationell rätt. Detta bekräftades av NF 1922. Deklarationen slog också fast att judiska bosättningar i Palestina skulle främjas av mandatmakten Storbritannien. När Storbritannien under tryck från araberna styckade av detta område och medverkade till att en palestinsk stat upprättades (Jordanien), fick judarna klara sig på de återstående 20 procenten av Palestinamandatet.
"

Var femte nobelpristagare har judisk bakgrund
- Inblick - "Tre av fjolårets tio nobelpristagare var judar, en av fem sedan Nobelpriset instiftades år 1901. Bland pristagarna i ekonomi, fysik och medicin är andelen ännu högre. – Den judiska kulturen lyfter fram utbildning, forskning samt intellektuell frihet och utveckling som något betydelsefullt, menar professor Lennart Möller."

Gratis kondomer till elvaåringar upprör
- Dagens Nyheter - "Gratis kondomer till barn från elva år. De fyra Norrlandstingens erbjudande på nätet anmäls nu till Socialstyrelsen av en privatperson som anser att det uppmanar till barnsex. "

Måste vara gifta – för att dela rum på resan
- Svenska Dagbladet - "Den norska resebyrån Si-Reisers visar tydligt sina kristna värderingar. På sin hemsida skriver resebyrån att de vill att par ska vara gifta för att få dela rum på semestern.
 ”Vi vill att våra resor ska präglas av en kristen miljö och kristna värderingar. Och vi önskar att man och kvinna är gifta för att dela rum på resan”, står det på Si-Reisers hemsida.
Men att sambopar och nykära inte skulle få dela rum på semstern har skapat debatt i Norge
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar