Dagens Nyheter

10 sep. 2016

Nyhetsflödet lördag den 10 september

Föräldrarna stoppade yoga på skolan
- Världen idag - "När skolan i Rydaholm planerade yoga på lektionstid fick några föräldrar nog. Efter kraftiga protester meddelade skolan att man drar tillbaka sina planer. "Det känns väldigt bra", säger fyrabarnsmamman Linda Olsson.
   Nöjda men alltjämt lite upprörda. Sådana är de föräldrar som möter Världen idag i Rydaholm, tre mil sydost om Värnamo. Nyligen hamnade de i en strid som gällde deras barn.
– Av en ren tillfällighet fick vi veta att våra barn i förstaklass skulle börja med yoga, berättar Linda.
   Det skedde på ett utvecklingssamtal för äldste sonen. Där berättade hon att sonen uppskattade den massage man haft på vissa lektioner....
   För Linda kom uppgiften som en kalldusch. Familjen är kristen och för dem är det otänkbart att deras barn skulle delta i övningar med rötter i österländsk religion."
Läs mer HÄR


Ingen vill tillåta fri abort till födseln
-Adam Forian  i Hemmets Vän - "I samtal om aborter är det lätt att hamna i någon form av skyttegravskrig mellan dem som menar sig vara för eller emot fri abort.
   Låsningar uppkommer och olika epitet grävs fram och det som kanske började som en vänlig diskussion kan sluta med svidande tystnad eller brinnande fiendskap.
   För att minska dessa tendenser kan det vara bra att framhålla att få, om ens någon i Sverige i verkligheten är för ”fri” och därmed helt oreglerad abort.
   Få som menar sig vara för fri abort i folkmun skulle utan att blinka godta att aborter ska kunna göras fram till dagen före födseln i stället för som idag vara reglerad till vecka 18 eller 22."

Läs mer HÄR


Det handler om et viktig skille
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Jeg kommer til å skrive mer om det treenige bildet, men først vil jeg dele noen tanker om et viktig skille. For mange år siden, nærmere bestemt høsten 1978, ble jeg kjent med en eldre soldat som gjerne ville gi unge offiserer noen gode råd på veien. Han er for lengst hjemme hos Herren, men hans påstand kommer jeg aldri til å glemme: «Dere kommer aldri til å oppleve åndelig vekst med mindre dere klarer å skille mellom sjel og ånd!» 
Les mer HER.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar