Dagens Nyheter

14 sep. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 14 september

Livets Ord ber om förlåtelse
- Dagen - "Det var en märkbart berörd Joakim Lundqvist som bad om förlåtelse under söndagens gudstjänst på Livets ord. Många i den tusenhövdade skaran valde att gå ner på knä under den avslutande delen.
   Det var ett noga förberett anförande som hölls av Joakim Lundqvist, pastor och föreståndare i Livets ord, i slutet av söndagens gudstjänst. Efter en predikan på temat "Se, jag gör något nytt" gled han över till att tala om de sår som personer har fått i samröre med församlingen Livets ord. I mening efter mening räknade han upp saker som trasiga relationer, otillgänglighet, arrogans och annat och avslutade hela tiden med orden "förlåt oss".
– Jag tror aldrig jag har legat så länge på knä som jag gjorde inför den här predikan, säger han till Dagen efteråt."
Läs mer HÄR. Läs också i Världen idag HÄR.

Liberal idékollaps om religiösa friskolor
- Världen idag - "Fyra vanligtvis intelligenta Liberaler, eller fortfarande för de flesta, meriterat välkända gamla folkpartister, Jan Björklund, Gulan Avci, Fredrik Malm och Christer Nylander, överraskade i helgen med ett utspel om att stoppa nya religiösa friskolor. De fyra är tillräckligt erfarna för att inse att förslaget inte går att förena med Europakonventionens skrivningar om mänskliga rättigheter. Konventionen – som Sverige antagit – är också är en del av svensk lag, med samma status som grundlag. I lagavsnittet om undervisning gäller bland annat att staten ska …”respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn en undervisning som står i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse”.
   Lagen kan svårligen tolkas på annat sätt än att den garanterar de religiösa friskolornas existens just för att de är religiösa. Föräldrarnas rätt att fostra sina egna barn ställs mot frågan om samhället ska ha ensamrätt att diktera, formulera eller utelämna innehåll i denna fostran."
Läs mer HÄR.

Tyska publiken älskade Samuel Ljungblahd
- Dagen - "Braunschweig. Under de tyska gospelkörerdagarna var många nyfikna på den svenska gospelsångaren som sjöng under prinsbröllopet. Och Samuel Ljungblahds gospelglädje gjorde ingen besviken.
   Samuel Ljungblahd gjorde entré på den tyska gospelscenen på gospelfestivalen i Braunschweig i helgen. Under söndagen sjön han ”Joyful, joyful” som solist för jättekören med 4 500 medlemmar"
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar