Dagens Nyheter

3 sep. 2016

Nyhetsflödet lördag den 3 september


När korset avlägsnas drar en kyrka sin sista suck
- Jacob Rudolfsson på SEA:s hemsida - "Att korset polariserar är inget nytt. Den tidigaste användningen av korset som en kristen symbol användes för markera mot kristna. Det är när en församling flyttar bort fokus på Guds unika frälsningsverk på korset som en kyrka drar sin sista suck, skriver Jacob Rudolfsson.Korset har alltid varit polariserande och stötande....
   ”Varför måste vi förkunna det anstötliga och berömma oss av det förnedrande?” frågar sig John Stott. Svaret enligt honom ligger i ordet ”integritet”.
   Stott fortsätter: ”Den kristna integriteten består delvis i en önskan att avslöja det som är falskt och snedvridet men främst i den personliga troheten mot Jesus, för vilken det frälsande korset var så centralt”. Han citerar därefter den skotske teologen P.T. Forsyth, som avsade sig sin tidigare liberalteologiska hållning, och 1910 skrev att ”[o]m man flyttar tron från detta centrum, har man slagit den sista spiken i kyrkans kista. Då är kyrkan dödsdömd och det är bara en tidsfråga när den kommer att dra sin sista suck”.
   Oavsett hur stor utmaningen från den islamistiska extremismen eller aggressiva sekularismen än är, ligger det största hotet mot evangeliets spridning i den kristna församlingens händer. Det är när man flyttar bort fokus på Guds unika frälsningsverk på korset genom Jesus Kristus, för att anpassa sig till sin samtid, som en kyrka drar sin sista suck.
Läs mer HÄR.


Väckelse – att gå från förgården in i det heliga.
- Olof Edsinger i Världen idag - "Både i Världen idag och i andra kristna tidningar kan vi med jämna mellanrum läsa om en längtan efter väckelse och förnyelse. Ibland formulerad av förkunnare och pastorer, ibland av kyrkans fotfolk. Det är också en bön som står i centrum av många av våra kristna uppbyggelsekonferenser. Det är naturligt för en kristen att längta efter och be om väckelse.
   Samtidigt finns en dimension i denna fråga som enligt min mening lyser lite för mycket med sin frånvaro – nämligen att väckelse och förnyelse behöver gå hand i hand också med ett allvar. Ett djupgående skeende av Guds Ande kan nämligen inte annat än inbegripa sådana saker som syndabekännelse, omvändelse och ett liv i helgelse. Om detta bär både Bibeln och kyrkohistorien bud."

Läs mer HÄR


Johanna Andersson: Jag har begärt utträde ur Svenska kyrkan
- Kristen Opinion - "Till sist har jag fått nog. Svenska kyrkans förenklade ställningstaganden i komplexa sakpolitiska frågor har länge utgjort en källa till djup besvikelse. Också de ständiga utfallen mot Israel från kyrkans ledning har varit en prövning. Men till sist blev det oviljan att uttrycka stöd för förföljda kristna som blev det avgörande. Jag har sett kyrkliga solidaritetsuttryck i form av färger på kläder, sockar, knappar och sjalar samt klockringningar och paradmedverkan för och emot en rad olika grupper. Men något så enkelt som en uppmaning att bära ett kors i solidaritet med förföljda kristna har lett till upprepade misstänkliggöranden och kampanjer!
   Kyrkoledningen har i flera veckor drivit just en kampanj mot oss som startade gruppen ”Mitt Kors”.

Läs mer HÄR


Veckans inlägg på norska sidan
- Det handlar om språk - Från Jostein Nielsens blogg

- FA-TV Norge om kommande program
- Välkomstmöte för de nya kadetterna

- Bönebrev augusti 2016 från gruppen för "Åndelig vekst" 
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar